Mestaruuden voittanut Jürgen Klopp soitti Sir Alex Fergusonille keskellä yötä – ”Annan sinulle anteeksi” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Mestaruuden voittanut Jürgen Klopp soitti verivihollisen legendalle keskellä yötä – ”Annan sinulle anteeksi”

Jürgen Klopp ihailee Manchester Unitedin ex-manageria Sir Alex Fergusonia.

Jürgen Klopp (vas.) soitti Sir Alex Fergusonille iloisena Liverpoolin mestaruushumusta.­

28.7. 23:44

Manchester Unitedin managerilegenda Sir Alex Ferguson, 78, sai taannoin puhelun puoli neljältä aamuyöllä. Puhelun toisessa päässä oli Liverpoolin nykymanageri Jürgen Klopp, joka halusi kertoa Fergusonille keskeltä juhlahumua, että oli voittanut Englannin Valioliigan.

– Annan sinulle anteeksi, että herätit minut. Kiitos, Ferguson lähetti Kloppille terveisiä Eurosportin eilen julkaisemalla videolla.

–Fergusonilla, Alex puhelimessa. Sir Alex Ferguson kuvattuna Manchester Unitedin harjoituksissa vuonna 2011.­

Aiemmin videolla Ferguson julisti Kloppin vuoden manageriksi Englannin Valioliigassa. Manageriyhdistys LMA:n valinta kohdistui saksalaiseen, koska Liverpoolin onnistui voittaa ensimmäinen mestaruutensa 30 vuoteen. Pool kokosi 99 pistettä ja voitti sarjan 18 pisteen erolla Manchester Cityyn.

Fergusonin mukaan palkinto meni Kloppille, 53, täysin ansaitusti.

– Joukkueesi suoritustaso oli uskomaton. Persoonallisuutesi lävisti koko seuran. Se oli upea suoritus, skotlantilainen kehui.

Jürgen Klopp (vas.) tunnetaan ilmeikkäänä persoonallisuutena.­

Klopp kertoi BBC:lle, että vaikkei Liverpool-manageri sitä ehkä saisi sanoa, hän ihailee Fergusonia. Menestysseurat Liverpool ja Manchester United ovat Englannissa verivihollisia.

Ferguson voitti urallaan kyseisen manageripystin viisi kertaa. Palkintokaappi pursuaa muutekin: skotilla on pelkästään Valioliigan mestaruuksia 13 kappaletta. ”Fergie” jäi eläkkeelle vuonna 2013.

– Ferguson oli ensimmäinen brittivalmentaja, jonka tapasin. Söimme yhdessä aamiaista kauan sitten. En tiedä muistaako hän sitä, mutta minä muistan sen aina. Minusta näet tuntui kuin olisin tavannut paavin, Klopp kertoi.

– Tulimme heti hyvin toimeen. En silloin olisi uskonut, että pitelisin käsissäni pystiä, joka on nimetty hänen mukaansa.

LMA:n manageripokaalin nimi on Sir Alex Ferguson Trophy.

Championshipin parhaan managerin palkinnon voitti Leedsin mestariksi ja Valioliigaan luotsannut Marcelo Bielsa. Naisten Superliigassa vastaavan palkinnon vei mestarijoukkue Chelsean Emma Hayes.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?