Teemu Pukki ratkaisi Norwichille voiton, jonka BBC valitsi kauden kohokohtien joukkoon - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Teemu Pukin uroteko muistetaan briteissä – BBC nosti Norwichin superyllätyksen kauden kohokohtien joukkoon

Norwich voitti syyskuussa 2019 hallitsevan mestarin Manchester Cityn, eikä keltapaitojen saavutusta ole unohdettu.

Teemu Pukin lapikas lauloi heleästi Carrow Roadilla syyskuussa 2019, jolloin Norwich kaatoi Manchester Cityn 3-2.­

26.7.2020 18:58

Englannin Valioliigan viimeinen kierros pelataan sunnuntaina. Suomalaisittain kausi päättyy pettymykseen, kun liigajumboksi jäänyt Teemu Pukin Norwich City putoaa toiselle sarjatasolle. Vaisusta kaudesta huolimatta ”Kanarialintujen” sesonkiin mahtui muutama valonpilkahdus.

Kirkkain näistä osui päivämäärään 14. syyskuuta, jolloin Norwich kaatoi kaikkien hämmästykseksi hallitsevan mestarin Manchester Cityn lukemin 3–2. Keltapaitojen sankarina hääri Teemu Pukki, joka iski yhden maalin ja syötti toisen.

Ottelu muistetaan myös Englannissa. Maan yleisradioyhtiö BBC on laatinut nettisivuilleen listan kauden kohokohdista, jotka lukijat saavat äänestää paremmuusjärjestykseen. 12 kohdan listalle mahtuu Norwichin yllätysvoitto Citystä. Perusteluissa muistutetaan, että kyse oli Pep Guardiolan valmentaman joukkueen ensimmäisestä tappiosta sitten tammikuun 2019.

Pukki on tehnyt Norwichille Valioliiga-kauden aikana 11 maalia. Hän oli joukkueensa avauksessa, kun joukkue haastoi sunnuntaina sarjan viimeisellä kierroksella juuri Manchester Cityn. Valioliigan toisen sijan jo kauan sitten varmistanut City oli tällä kertaa ylivoimainen ja voitti ottelun lukemin 5–0.

BBC:n listauksen näet tästä.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?