Chelsean päävalmentaja Frank Lampardilta kova väite: VAR-järjestelmä suosii ManUa

”Outoa, että näin on päässyt tapahtumaan.”

Frank Lampard ei käsitä.

18.7.2020 13:08

Jalkapalloseura Chelsean päävalmentajan Frank Lampardin mukaan VAR-videotuomarijärjestelmä on auttanut Manchester Unitedia saamaan parempia tuloksia tällä kaudella. ManU ja Chelsea kohtaavat sunnuntaina Lontoon Wembleyllä Englannin cupin välieräottelussa.

Viimeksi VAR-järjestelmän epäiltiin suosivan ManUa torstain liigapelissä Crystal Palacea vastaan. Ensin Palacen Jordan Ayew'n maali hylättiin hiuksenhienona paitsiona. Tämän jälkeen Palace jäi ilman pilkkua, vaikka Wilfried Zaha kaadettiin rangaistusalueen sisällä.

– VAR sisältää tietenkin aina inhimillisen elementin. On selvää, että ihmisen pitää tehdä päätös, Lampard sanoi.

– Joidenkin viimeaikaisten ja torstaina tehtyjen päätösten hämmentävin asia on se, että selkeästi väärää päätöstä ei ole tarkistettu tai muutettu. Outoa, että näin on päässyt tapahtumaan.

Lampard sanoi haluavansa uskoa, että VAR olisi tasapuolinen jokaiselle joukkueelle.

– Jotkut tuomiot menevät sinua vastaan, jotkut taas eivät. Näyttää kuitenkin siltä, että VAR on suosinut ManUa muutamissa tilanteissa, Lampard totesi.

ManU lähtee cupin välierään suosikkina, sillä se on kaatanut Chelsean tällä kaudella jo kolmesti. Liigassa ManU on päihittänyt lontoolaisvastustajansa 4–0 ja 2–0. Lisäksi liigacupin neljännellä kierroksella ManU oli parempi maalein 2–1.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?