Liverpoolin ravintoguru paljastaa: tällainen on hyvä aamiainen jokaiselle: ”Polttoainetta koko päiväksi” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Mestarijoukkueen ravintoguru paljastaa: tällainen on hyvä aamiainen jokaiselle – ”Polttoainetta koko päiväksi”

Andrew Robertson (vas.) iloitsi ottelussa Burleya vastaan lauantaina. Kenties mysliä mahassaan?

Julkaistu: 15.7. 8:01

Mona Nemmer on vastannut Valioliigan mestarin ravinnosta neljän vuoden ajan.

Saksalainen Mona Nemmer, 35, johtaa Liverpoolin valioliigajoukkueessa 20 työntekijän ravitsemustiimiä, joka vastaa vastikään mestaruuden voittaneen ryhmän syömisistä.

Nemmer paljasti saksalaislehti Bildille, mitä hän suosittelisi ihan tavallisille ihmisille aamupalaksi. Hän korostaa aamiaisen tärkeyttä päivän energiansaannissa.

– Aamuisin tankataan polttoainetta koko päiväksi. Kaikilla on oma aamiaismakunsa. Niille, jotka haluavat saada jotain lämmintä mahaansa, on puuro täydellinen. Kaurahiutaleita voi yksinkertaisesti liottaa kuumassa vedessä tai keittää nopsaan. Puuroa voi täydentää hedelmillä ja pähkinöillä, Nemmer sanoo.

– Kaurahiutaleista saa energisoivia hiilihydraatteja ja nälkää tyydyttäviä kuituja. Hedelmät tuovat vitamiineja kehoon ja pähkinät tyydyttymättömiä rasvahappoja sekä välttämättömiä aminohappoja.

Bild kertoo, että Liverpoolin aamiaispöydästä löytyy peräti 20 erilaista myslin ainesosaa pelaajien vaihteleviin makuihin. Mattimeikäläisille Nemmer suosittelee mysliä, jonka ainesosat pystyy laskemaan yhden käden sormin ja jossa ei ole liikaa sokeria.

– Tykkään tehdä kaurahiutaleista tuorepuuroa yhdessä kuivattujen tai tuoreiden hedelmien kanssa. Tuorepuuroa saa, kun antaa kaurahiutaleiden hautua yön yli esimerkiksi mantelimaidossa. Siten hiutaleista tulee helpommin sulavia ja mineraalit imeytyvät paremmin, Nemmer vinkkaa.

Nemmer on ravitsemustieteen maisteri ja koulutettu kokki, joka vastasi Saksan nuorisomaajoukkueiden ravinnosta, kunnes valmentaja Pep Guardiola palkkasi hänet Bayern Müncheniin vuonna 2013. Liverpoolin manageri Jürgen Klopp nappasi Nemmerin itselleen vuonna 2016.

Guardiola valmentaa nykyisin Manchester Cityä, joka on sijoittumassa Liverpoolin takana toiseksi Valioliigan yhä jatkuvalla kaudella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?