Legenda menetti malttinsa United-vahdin virheen jälkeen: ”Olisin lyönyt häntä” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Legenda menetti malttinsa United-vahdin virheen jälkeen: ”Olisin lyönyt häntä”

Roy Keane (vas.) löylytti David De Geaa.

Julkaistu: 20.6. 14:08

Manchester Unitedin valmentaja Ole-Gunnar Solskjär piikkitteli maalivahtia haukkunutta Roy Keanea takaisin.

Manchester Unitedin pelaajalegenda Roy Keane poltti kääminsä eilisen Tottenham Hotspurin ja Man Utd:n välisen Valioliigan ottelun tauolla. Keane tylytti Unitedin maalivahtia David De Geaa, joka ei onnistunut torjumaan Tottenhamin Steven Bergwijnin laukausta ottelun ensimmäisellä jaksolla.

– Olisin sakottanut häntä puoliajalla. Olisin lyönyt häntä. Ei tuollaisesta saa päästä vähällä. Torjunta on ihan tavanomainen kansainvälisen tason maalivahdille, Keane vaahtosi BBC:n mukaan Skyn lähetyksessä.

Bergwijn juoksi helposti läpi Unitedin puolustuslinjan ja toppari Harry Maguiren, ennen kuin laukoi voimakkaan vedon kohti De Geaa. Espanjalainen torjui pallon, mutta se kimposi torjunnasta maaliin.

– Olen shokissa. Olen nähnyt vuosien varrella paljon jalkapalloa. Että tarjoaa tuollaisen maalin vastustajalle... Raivostun. Olen kuoleman väsynyt De Geaan. Maguire ja De Gea... En päästäisi heitä edes bussiin ottelun jälkeen. Menkää taksilla Manchesteriin. Tehkää työnne. Ällöttävää. Heidän pitäisi hävetä, Keane kyykytti.

Lontoossa pelattu ottelu päättyi tasapeliin 1–1, kun kentille palannut Paul Pogba hankki Unitedille rangaistuspotkun, jonka Bruno Fernandes viimeisteli. Unitedin valmentaja Ole-Gunnar Solskjär lähetti terveisiä Keanen suuntaan.

– Roy oli fantastinen keskikenttäpelaaja ja hän on hyvä ystäväni. En ole kuitenkaan varma, että hän olisi torjunut laukausta, Solskjär kommentoi BBC:n mukaan.

Ole-Gunnar Soslkjär (kolmas vas.) ohjeisti kentille palannutta Paul Pogbaa (vas.)

Solskjär ja Keane pelasivat samaan aikaan Manchester Unitedissa vuosina 1996–2005 voittaen useita mestaruuksia. Keane tunnettiin kentällä tulisieluisena johtajana, mutta hän ei sittemmin ole onnistunut luomaan menestyksekästä valmentajan uraa.

United on Valioliigassa viidentenä eilisen jälkeen. Tottenhamin sijoitus on kahdeksas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?