Valioliiga palasi dramaattisesti – ennennäkemätön virhe vei maalin: ”Emme oikein tiedä mitä sanoa”

Valioliiga palasi koronatauolta – ja heti nähtiin draamaa.

Aston Villan maalivahti Ørjan Nyland epäonnistui ja näytti ylittävän pallon kanssa maaliviivan. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty.

17.6.2020 21:45

Jalkapallon Englannin Valioliiga käynnistyi keskiviikkona pitkän koronatauon jälkeen. Liiga ehti olla keskeytettynä kolmisen kuukautta. Pandemia pakotti pelit tauolle maaliskuun puolivälissä.

Keskiviikkona nähtiin pitkään odotettu paluu. Ensimmäisinä tyhjien katsomoiden eteen pääsivät Aston Villa ja Sheffield United.

Heti avausottelussa koettiin draamaa. Ensimmäisellä jaksolla toimimaton maaliviivateknologia vei Sheffield Unitedilta maalin.

Aston Villan maalivahti Ørjan Nyland epäonnistui ja kantoi pallon sylissään maalin sisäpuolelle. Hidastukset näyttivät, että pallo ylitti maaliviivan, mutta maalia ei silti hyväksytty.

Erotuomari Michael Oliver osoitti maalia vaatineille Sheffield Unitedin pelaajille kädessään olevaa kelloa, jonka pitäisi täristä pallon ylittäessä maaliviivan. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Sky Sports kertoi, että maalista ilmoittava teknologia oli epäkunnossa. Kyseessä on Sky Sportsin mukaan ensimmäinen kerta, kun maalista ilmoittava Hawkeye on tehnyt virheen.

Sivuston mukaan erotuomari Oliver oli saanut ilmoituksen maalista, mutta vasta kun oli pukuhuoneessa puoliajalla.

Puhetta aiheuttanut tilanne tapahtui ensimmäisen jakson loppuhetkillä 42. minuutilla.

Valkopaitaiset Sheffield Unitedin pelaajat viittelöivät erotuomari Michael Oliverille tilanteen jälkeen, mutta Oliver vetosi teknologiaan.

Molempien joukkueiden Twitter-tileillä reagoitiin asiaan, ja jopa Aston Villan puolelta tilanne aiheutti hämmästystä.

– Emme oikein tiedä mitä sanoa tuosta, Villan tilillä kommentoitiin.

– Ihanko totta? kuului Sheffield Unitedin Twitter-kommentti asiaan.

Ottelu päättyi ympäripyöreään tasatulokseen 0–0.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?