Brendan Rodgers vertasi koronavirusta Kilimanjarolle kiipeämiseen – ja tietää, mistä puhuu - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Valioliigavalmentaja vertasi koronaviruksen sairastamista Kilimanjarolle kiipeämiseen – ja tietää, mistä puhuu

Leicesterin valmentaja Brendan Rodgers sairastama koronavirus vei haju- ja makuaistin.

Leicesterin valmentaja Brendan Rodgers sairastui koronaviruksen aiheuttamaan tautiin maaliskuussa.­

15.6. 12:35

Brendan Rodgersin kausi on ollut aaltoliikettä huipun ja pohjan välillä.

Hänen valmentamansa Leicesterin peli on sujunut erinomaisesti, mutta maaliskuussa eteen rävähtänyt koronaviruspandemia syöksi pohjoisirlantilaisen nopeasti vällyjen alle.

Rodgers myönsi loppukeväästä sairastuneensa koronavirukseen maaliskuussa ja kuvaili oireita vuoristotematiikalla.

– Pystyin tuskin kävelemään, ja se muistutti minua kiipeämisestä ylös Kilimanjarolle, Rodgers kertoi toukokuun lopulla BBC Radio Leicesterin haastattelussa.

Valioliigan kausi keskeytyi maaliskuun puolivälissä, kun koronavirus teki tuhojaan Britanniassa.

Toistaiseksi viimeinen ottelu pelattiin 9. maaliskuuta juuri Leicesterissä, jossa Rodgersin poppoo möyhensi 4–0 Aston Villan. Joukkueen oli tarkoitus pelata 14. päivä Watfordin vieraana, mutta suunnitelmat muuttuivat nopeasti.

Viikko peruutetun Watford-pelin jälkeen oireet iskivät.

– Kolmeen viikkoon en haistanut tai maistanut mitään. Minulla ei ollut voimaa, ja viikko tämän jälkeen vaimoni sairastui. Meidät kumpikin testattiin ja molemmilla todettiin virus, Rodgers muisteli.

Mielikuvat Kilimanjarolle kiipeämisestä eivät olleet tuulesta temmattuja. Rodgers kiipesi Koillis-Tansanian kuuluisalle vuoristolle kesällä 2011, kun hänen valmentamansa Swansea oli noussut Valioliigaan.

Rodgers juhlisti vuonna 2011 Swansean nousua Valioliigaan kiipeämällä Kilimanjarolle.­

Rodgers kiipesi vuorelle 17-henkisessä ryhmässä ja omisti reissun vuosi aiemmin kuolleelle äidilleen Christinalle sekä syöpää sairastaneelle isälleen Malachylle.

Koronaviruksessa ja kiipeämisurakassa oli Rodgersin mielestä paljon yhtäläistä.

– Mitä korkeammalle menee, sitä enemmän kärsii akklimatisaatiosta ja sitä vaikeampaa on hengittää, Rodgers sanoi.

– Kun yritin juosta ensimmäisen kerran (koronan jälkeen), oli vaikea liikkua kymmentä metriä. Minulla ei ollut kunnon ruokahalua, ja oli outoa syödä ruokaa maistamatta tai haistamatta sitä. Se on saanut minut todella arvostamaan kuntoa ja terveyttä.

Brendan Rodgers vieraili Liverpoolin kanssa Suomessa vuonna 2015.­

Valioliiga jatkuu keskiviikkona kahdella rästipelillä. Toden teolla pelit alkavat juhannusviikonloppuna, kun kaikki joukkueet ovat tulessa.

Rodgersin Leicester on kauden yllättäjänä kolmantena ja kohtaa lauantaina Watfordin.

Valioliigan paluu kansainvälisen kriisin keskellä on nostanut kritiikkiä. Watfordin kapteeni Troy Deeney kieltäytyi alkuvaiheessa harjoittelusta hengitysongelmista kärsivän lapsensa vuoksi.

Rodgersin mukaan Leicesterin pelaajat eivät ole näyttäneet viitteitä, etteivät haluaisi pelata.

– Tunnen oloni turvalliseksi ja olen jalkapallo-ihmisenä onnekas, kun meidät testataan kahdesti viikossa, Rodgers totesi.

Erikoinen kausi voi saada vielä onnellisen lopun. Mestarien liigan paikka ja kolmas sija ovat tukevasti Leicesterin omissa käsissä. Joukkue on myös mukana Englannin cupin puolivälierissä, missä vastassa on aikanaan Chelsea.

– Olemme tehneet kolme neljäsosaa matkasta (Valioliigassa), eikä ole syytä, miksi emme voisi viimeistellä työtämme. Se olisi vasta toinen kerta seuran historiassa ja se on unelma, jonka haluamme täyttää. Jos voimme saavuttaa jotakin myös Englannin cupissa, se olisi mahtavaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?