Venäläismiljardööri tinkasi uuden ökytalonsa hintaa yli 30 miljoonaa euroa alaspäin – summa rikkoi silti ennätyksen - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Venäläismiljardööri tinkasi uuden ökytalonsa hintaa yli 30 miljoonaa euroa alaspäin – summa rikkoi silti ennätyksen

Roman Abramovitsh laittoi haisemaan.

Roman Abramovitsh kävi asuntokaupoilla Israelissa.

2.6.2020 23:02

Chelsean omistaja Roman Abramovitsh, 53, tunnetaan miehenä, joka ei kainostele näyttää varakkuuttaan. Tuorein osoitus venäläismiljardöörin maksukyvystä on hänen hiljattain Israelista ostamansa asunto. Kiinteistökaupoista kertoo israelilaisjulkaisu Globes.

Eikä kyse ole mistään murjusta, sillä puoliksi israelilainen Abramovitsh pulitti Tel Avivista sijaitsevasta lukaalista 65,5 miljoonaa dollaria (n. 58 miljoonaa euroa), mikä on maan uusi ennätyshinta asumiskäyttöön tarkoitetusta kiinteistöstä.

Kahden ja puolen hehtaarin tontilla sijaitsevissa asuintiloissa on kunnioitettavat 3 000 neliömetriä. Viihtyvyyden takaavat muun muassa oma tenniskenttä, uima-allas ja hydraulinen alusta, joka voidaan muuttaa tarpeen tullen suurikokoiseksi esiintymislavaksi.

Etätyötkin onnistuvat, onhan talon kellarissa työskentelyyn tarkoitettu tila, joka on varustettu kymmenellä tietokoneella.

Herliziyan kaupunginosassa oleva asunto oli myynnissä yli kahden vuoden ajan, ja sen lähtöhinta oli huimaavat 100 miljoonaa dollaria. Abramovic vuokrasi kiinteistöä viime vuonna ja sai piinkovana kaupparatsuna neuvoteltua itselleen verrattain huokean osto-option.

Kiinteistön hinta on noussut räjähdysmäisesti, sillä vuonna 2006 englantilaismiljardööri Alan Howard pulitti siitä vain 9 miljoonaa dollaria. Hän laajensi tiluksia ja rakensi nykyisen päärakennuksen sekä vierastalon.

Öljy- ja kaasuteollisuudessa omaisuutensa tehnyt Abramovic osti lontoolaisseura Chelsean vuonna 2003. Hän on Forbesin mukaan Israelin rikkain ja Venäjän yhdenneksitoista rikkain ihminen 12,3 miljardin dollarin omaisuudellaan.

IS uutisoi viime toukokuussa Suomen kalleimmista myynnissä olevista asunnoista Oikotien ja Etuoven mukaan. Silloin voiton vei Helsingin Lauttasaaressa sijainnut 590-neliöinen merenrantatalo, jolla oli hintaa 7,2 miljoona euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?