Chelsean ex-lääkäri Valioliigan uudelleen­käynnistyksestä: ”Ei tarvita kuin yksi virustapaus, ja kaikki räjähtää käsiin” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Chelsean ex-lääkäri Valioliigan uudelleen­käynnistyksestä: ”Ei tarvita kuin yksi virustapaus, ja kaikki räjähtää käsiin”

Eva Carneiro tarkkaili ottelun kulkua Chelsean lääkärinä Valioliigan ottelussa vuonna 2015.

Julkaistu: 1.5. 12:08

Valioliigaa on tarkoitus jatkaa 8. kesäkuuta, ja seurojen yhteisharjoitukset aloitetaan 18. toukokuuta.

Valioliigaseura Chelsean entinen lääkäri Eva Carneiro on huolissaan sarjan uudelleenkäynnistyksestä.

Carneiron mielestä lajin täytyy parantaa viestintää ja terveydenhoitojärjestelmäänsä, jotta liigaa voidaan pelata koronapandemian aikana urheilijoiden terveyttä vaarantamatta.

Carneiro kertoi epäilyksistään BBC:n haastattelussa.

– Ei tarvita kuin yksi virustapaus, ja kaikki räjähtää käsiin, Carneiro kommentoi tilannetta BBC:n radion neloskanavalla.

– Peleistä seuraa pelaajille henkilökohtainen riski. Virustestit ovat avainasemassa, jos aiotaan jatkaa. Viestintää ja terveydenhoitoa täytyy parantaa, ja pelaajat tarvitsevat harjoittelua ennen otteluiden aloittamista.

Valioliiga keskeytettiin koronavirusuhan takia 13. maaliskuuta, kun sarjasta oli 92 ottelua pelaamatta. Kautta on tarkoitus jatkaa 8. kesäkuuta, ja seurojen yhteisharjoitukset aloitetaan 18. toukokuuta.

BBC:n tietojen mukaan kautta jatketaan ainakin aluksi ilman yleisöä ja pelaajia testataan viruksen varalta kahdesti viikossa.

Britannian koronavirustilanne on pahimpia Euroopassa. Worldometerin mukaan maan 66,7 miljoonan asukkaan väestössä oli todettu perjantaiaamuun mennessä yli 171 000 tartuntaa ja 26 771 viruksen uhria.

Edellisen vuorokauden uhriluku oli Britanniassa 674 eli Yhdysvaltain jälkeen toiseksi suurin maailmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?