Kommentti: Lampard päihitti Mourinhon jälleen – Chelsea on rämpivien lontoolaisseurojen ykkönen - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Lampard päihitti Mourinhon jälleen – Chelsea on rämpivien lontoolaisseurojen ykkönen

Frank Lampard poistui lauantaina stadionilta riemun saattelemana.

Julkaistu: 22.2. 17:01

Taistelu paikasta Mestarien liigaan on kevään jännittävimpiä näytelmiä, kirjoittaa Ilta-Sanomien Englannin kirjeenvaihtaja Lari Seppinen.

Stamford Bridgellä katseet kääntyivät lauantaina kentän laidalle. Jose Mourinho palasi vanhaan kotiinsa Tottenhamin managerina. Chelsean penkin päässä hääräsi Mourinhon vanha luottopelaaja Frank Lampard.

Kun erotuomari vislasi päätösvihellyksen, Mourinho poistui pettyneenä tunneliin. Lampard juhli riehakkaasti laulavien fanien edessä voittoa.

Joulukuussa Lampard päihitti vanhan mentorinsa 2-0-vierasvoitolla. Nyt lukema oli 2-1 Olivier Giroudin ja Marcos Alonson osumilla sekä Antonio Rüdigerin omalla maalilla.

Jännitettä piisasi. Mourinho sanoi aikanaan, ettei voisi ikinä valmentaa Tottenhamia, koska rakastaa liiaksi Chelsean faneja.

Välit Länsi-Lontooseen ovat kuitenkin viilenneet sen jälkeen, kun Mourinhon toinen visiitti seurassa päättyi joulukuussa 2015.

Kun Mourinho vieraili lokakuussa 2018 Manchester Unitedin managerina Stamford Bridgellä, hän näytti kolmea sormea yleisölle muistuttaakseen voitetuista mestaruuksista. Vastauksena oli jo tuolloin keskisormia kannattajilta.

Chelsean ja Tottenhamin välillä jännite on kasvanut viime vuosina, kun molemmat ovat kilvoitelleet kärkipäässä. Lontoon kolmas perinteinen suuri, Arsenal, on jäänyt kauas taakse.

Kaikki kolme lontoolaisjättiä ovat rämpineet tällä kaudella pahasti, mutta Chelsea on ollut vähiten huono ja majailee sarjassa neljäntenä nyt 44 pisteellä. Valioliigan taso kärjen takana on heikentynyt, minkä takia Chelsea ja Tottenham taistelevat nelossijasta, vaikka ovat hävinneet peräti 9 ottelua.

Draama jäi pelissä vähemmälle. Kumpikin keskittyi elintärkeiden pisteiden metsästykseen. Sekä Lampard että Mourinho yllättivät kokoonpanovalinnoillaan ja aloittivat kolmella topparilla.

Ero oli siinä, että Chelsea lähestyi peliä hyökkäys- ja Tottenham puolustusorientoituneesti.

Tottenham oli ennen peliä vain pisteen jäljessä Chelseaa. Taistelu paikasta Mestarien liigaan on kihelmöivä. Kun Manchester Cityä odottaa europelikielto, sarjan viides saanee avautuvan paikan.

Ennen viikonlopun kierrosta sijojen 4-11 väliset joukkueet olivat 7 pisteen sisällä: Chelsea, Tottenham, Sheffield United, Manchester United, Wolverhampton, Everton, Arsenal ja Burnley.

Tilanne kuvaa karusti sarjan heikentynyttä kokonaistasoa. Paikka Mestarien liigaan ensi kaudeksi on alennusmyynnissä.

Ei pitäisi olla realismia, että rajusti kompuroineet Arsenal ja Everton ovat yhä kilvassa mukana. Perinteisten suurten alennustilaa kuvaa myös se, että ensi kaudella Mestarien liigaa voivat hyvinkin pelata sarjakolmosen Leicesterin lisäksi esimerkiksi Sheffield United ja Wolverhampton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?