Liverpool lisäsi massiivista karkumatkaansa – Salah sinetöi loppunumerot upealla soolomaalilla - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Liverpool lisäsi massiivista karkumatkaansa – Salah sinetöi loppunumerot upealla soolomaalilla

Julkaistu: 19.1. 21:00

Van Dijk ja Salah siivittivät Liverpoolin voittoon Manchester Unitedista.

Liverpool repäisi jalkapallon Englannin Valioliigassa jo 16 pisteen eron toisena olevaan Manchester Cityyn. Karkumatka kasvoi, kun Liverpool kukisti sunnuntaina kotonaan Manchester Unitedin Virgil van Dijkin ja Mohamed Salahin maaleilla 2–0.

Liverpoolin ja Manchester Unitedin kohtaamiset kuuluvat perinteisesti Valioliigan odotetuimpiin ja kiihkeimpiin. Tällä kertaa Manchester United jäi ottelun alussa pahasti vastaantulijaksi.

Liverpool loi avauspuoliajalla laatupaikkoja ja sai pallon kolmesti maaliin. Osumista kaksi hylättiin: kerran maalivahdin estämisen takia ja kerran paitsion.

Van Dijk nousi 14. peliminuutilla omiin korkeuksiinsa ja puski pallon Trent Alexander-Arnoldin antamasta kulmapotkusta verkon perukoille. Toisen puoliajan alussa Liverpool pyöritti peliä mielensä mukaan, mutta ManU kokosi vielä itsensä.

Vieraat saivat painettua peliä toisen puoliajan vanhetessa Liverpoolin puolustuspäähän, mutta ottelun lopullisen niitin iski Salah. Maalivahti Alisson vapautti lisäajalla pitkällä avauksella Salahin karkumatkalla, ja egyptiläinen laukoi pallon verkkoon.

Liverpoolin ja viidentenä olevan ManUn välinen ero on peräti 30 pistettä.

Jürgen Kloppin valmentama Liverpool otti viikonloppuna entistä jykevämmän otteen mestaruudesta. Se voitti oman pelinsä, ja Manchester City jäi lauantaina tasapeliin.

Lisäksi Burnley voitti sunnuntaina kotonaan kolmossijaa pitävän Leicesterin 2–1.

Leicester on jäänyt Liverpoolista 19 ja neljäntenä oleva Chelsea 25 pistettä. Kaiken lisäksi Liverpool on pelannut muita kärkiryhmiä ottelun vähemmän.