Teemu Pukki osui – Norwich näytti kahdet kasvonsa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Teemu Pukin kavennus jäi laihaksi lohduksi – Norwich näytti kahdet kasvonsa

Teemu Pukki on osunut kahdeksan kertaa Valioliigassa tällä kaudella.

Teemu Pukki on osunut kahdeksan kertaa Valioliigassa tällä kaudella.

Julkaistu: 4.12. 23:37

Teemu Pukin kauden kahdeksas ei lämmittänyt, sillä elintärkeä putoamistaisto päättyi Norwichin tappioon, kirjoittaa IS:n valioliigakirjeenvaihtaja Lari Seppinen.

Southamptonin St. Mary’s Stadiumilla pelattiin klassinen ”kuuden pisteen kamppailu”. Southampton ja Norwich ovat majailleet pitkin syksyä putoamisviivan alapuolella.

Viime aikoina kumpikin on tehnyt pientä nousua. Molemmilla oli ennen keskiviikkoa kahdesta edellispelistä voitto ja tasapeli. Southampton nousi ainakin hetkellisesti putoamisviivan yläpuolelle nappaamalla 2–1-voiton. Ero Norwichiin kasvoi neljään pisteeseen.

Pelillisesti ottelu ei muodostunut klassikoksi. Norwich näytti kahdet kasvonsa. Se ei saanut avausjaksolla yhtään laukausta maalia kohti ja oli jyrän alla.

Norwichin esitykset kotona ja vieraissa eroavat kuin päivä ja yö. Ahnaasta prässistä ei näkynyt jälkeäkään, kun isännät pallotteli hyökkäyksiään. Vastaiskut jäivät suutareiksi. Kone käynnistyi toisella puoliajalla, mutta takaa-ajo ei tuottanut tulosta. Pukilla oli mainio kavennuspaikka toisen jakson alussa, mutta veto meni liiaksi kohti maalivahtia.

Pukki käynnisti jahdin 66 minuutilla. Vaihtomies Alexandre Tetteyn läpisyöttö löysi suomalaishyökkääjän, joka ei erehtynyt. Maali oli kotkalaiselle kauden kahdeksas Valioliigassa.

Avausjakson takaiskuissa petti erikoistilannepuolustaminen. Danny Ings puski isännät johtoon James Ward-Prowsen vapaapotkusta. Toinen maali tuli kulmapotkusta. Ward-Prowsen keskitys löysi sillä kertaa Shane Longin, joka jatkoi maalin eteen Ryan Bertrandille.

Southamptonin syksy on ollut heikko, mutta tunnelin päässä näkyy valoa. Ei ole ihme, että kotiyleisö hoilasi katsomossa Ingsin nimeä. Hän ja Ward-Prowse ovat avainnimet pelastusoperaatiossa.

Ings ja Ward-Prowse ovat yhdessä tehneet 12 maalia Valioliigassa, mikä on joukkueen osumista yli 70 prosenttia. Koko ryhmästä löytyy vain neljä muuta maalintekijää.

Kuten Norwichin tehot lepäävät Pukin varassa, pyhimyksille kyseinen kaksikko on kaikki kaikessa.