Teemu Pukki hämmästyi seuratessaan Huuhkajien EM-lohkon arvontaa: ”Vähän outohan se oli” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Teemu Pukki hämmästyi seuratessaan Huuhkajien EM-lohkon arvontaa: ”Vähän outohan se oli”

Teemu Pukin usko ei horju.

Teemu Pukin usko ei horju.

Julkaistu: 2.12. 9:07

Teemu Pukki luottaa Suomen iskukykyyn.

Teemu Pukki seurasi kiinnostuneena, kun Huuhkajille arvottiin lauantaina kaikkien aikojen ensimmäinen arvokisalohko. Sijoittuminen B-lohkoon Belgian, Venäjän ja Tanskan seuraksi miellytti Pukkia, vaikka kahdessa pelissä vastustajalla on kotikenttäetu.

EM-kisat pelataan 12 eri maassa, ja Suomen ottelut Venäjää ja Tanskaa vastaan pelataan Pietarissa ja Kööpenhaminassa.

– Otin sen vastaan ihan positiivisesti. Itselleni Kööpenhamina on tuttu paikka, kiva päästä sinne pelaamaan. Asuin siellä kuitenkin neljä vuotta, Pukki kommentoi Ilta-Sanomille sunnuntaina.

Pukki pelasi vuodet 2014–18 kööpenhaminalaisessa Bröndbyssä, josta vaihtoi kesällä 2018 ilmaissiirrolla Norwichiin.

EM-kisojen arvontasysteemi oli siksi erikoinen, että Suomella oli mahdollista sijoittua ainoastaan joko A- tai B-lohkoon. A-lohkossa pelaavat lopulta Italia, Sveitsi, Turkki ja Wales, joista jälkimmäisen kanssa Suomi taisteli lohkopaikasta.

– Jos katsoi A- ja B-lohkoa, ne olisivat olleet aika samantasoisia joka tapauksessa. Vähän outohan se arvonta oli kokonaisuudessaan, kun vain kaksi lohkoa olivat mahdollisia (Suomelle), Pukki ihmetteli.

Matkustamisen ja liikkumisen kannalta B-lohko on suomalaisille edullinen. Kööpenhaminaan ja Pietariin on helpompi matkustaa kuin Roomaan ja Bakuun, joissa pelataan A-lohkon ottelut.

Teemu Pukki teki maalin sunnuntaina Arsenalia vastaan.

Teemu Pukki teki maalin sunnuntaina Arsenalia vastaan.

Pukki tietää, että tulevat vastustajat ovat kivikovia ja Suomi on ennakolta altavastaaja jokaisessa ottelussa. Hän vakuuttaa silti, että joukkue ei kumartele ketään.

– Tiedämme, että siitä tulee kovaa. Ennen otteluita vastustajat ovat meitä parempia, mutta emme lähde sinne opiskelemaan. Haluamme päästä jatkoon lohkostamme. Tulee mielenkiintoinen kesä. Odotan sitä, mutta siihen on vielä pitkä aika.

Pukki tunnelmoi sunnuntaina tasapeliin päättyneen Arsenal-pelin jälkeen haastattelussa Norwichin kotistadionilla Huuhkajien historiallista arvokisapaikkaa. Liechtenstein-ottelu oli kirkkaana mielessä, vaikka valioliigapelit ovat tarjonneet nopean paluun arkeen.

– Oli uskomatonta päästä kisoihin. Kaikki suomalaiset jalkapalloihmiset ovat unelmoineet siitä pitkään. Viimein teimme sen. Suomessa oli isot juhlat. Oli kunnia olla osa tuota joukkuetta. Olin todella onnellinen, että autoin maatani tekemään sen, Pukki hehkutti.

Pukki sijoittui EM-karsinnoissa kymmenellä osumallaan maalipörssin jaetulle neljännelle sijalle. Edelle sijoittuivat 12 maalilla Englannin Harry Kane sekä 11 maalilla Israelin Eran Zahavi ja Portugalin Cristiano Ronaldo.

Pukki on vakuuttunut, että kisapaikalla on positiivinen vaikutus myös hänen loppukauden esityksiinsä Norwichissa.

– Se antaa minulle paljon buustia peleihin. Haluan olla huipputasolla ensi kesänä, joten se on ainoastaan positiivinen juttu.