Kommentti: Teemu Pukki jatkoi Arsenalin tuskaa – päävalmentajan potkut ei herättänyt rämpivää suurseuraa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Teemu Pukki jatkoi Arsenalin tuskaa – päävalmentajan potkut ei herättänyt rämpivää suurseuraa

Teemu Pukki päätti maalittoman putkensa Valioliigassa Arsenalia vastaan.

Teemu Pukki päätti maalittoman putkensa Valioliigassa Arsenalia vastaan.

Julkaistu: 1.12. 18:36

Norwichin kotiottelut sarjan jättiläisiä vastaan ovat taattua maalijuhlaa, kirjoittaa Lari Seppinen Norwichista.

Carrow Roadilla oli tunnelma katossa, kun Norwich ja Arsenal tasasivat pisteet 2–2-tuloksella jalkapallon Valioliigassa. Norwichille tulos oli jopa pettymys, sillä se loi loppua kohti tukun erinomaisia maalipaikkoja.

Päivä oli herkullinen Teemu Pukille, joka katkaisi kahdeksan ottelun maalittoman putkensa Valioliigassa. Suomalaishyökkääjä viimeisteli kauden seitsemäntensä 20 minuutin jälkeen.

Maali oli klassista Norwichia ja Pukkia: Kenny McLean syötti pallon keskialueelta suomalaiskärjelle, jolla oli Arsenalin topparien edessä tilaa ja aikaa hakea laadukas vetopaikka. Lopulta pallo meni Norwichin näkökulmasta hieman onnekkaasti Arsenalin puolustajan Shkodran Mustafin kautta verkkoon.

Pukilla oli huippupaikka myös toiseen tonttiin tunnin pelin jälkeen. Hän käänsi itsensä irti vastustajan puolustajasta, mutta veto suuntasi liiaksi päin maalivahtia. Pelin lopussa vastustajan päästä avautui tilaa, mutta voittomaali jäi syntymättä.

Norwichin kotiottelut suurseuroja vastaan ovat vauhdikasta menoa. Joukkue on pelannut kauden aikana Arsenalin lisäksi Chelseaa, Manchester Cityä ja Manchester Unitedia vastaan kotinurmella. Norwich on tehnyt näissä neljässä pelissä kahdeksan ja päästänyt kymmenen maalia.

Nopeat tilanteenvaihdot pallonriistojen jälkeen ovat myrkkyä puolustuksistaan haavoittuville jättiläisille. Myös Pukki on elementissään, kun vastustajan toppareiden välistä löytyy tilaa, mistä pyrähtää karkuun. Kauden seitsemästä maalista neljä on syntynyt isoja vastaan, kun Liverpool-vierailu lasketaan mukaan.

Ongelmia on ollut tiiviisti puolustavia nippuja vastaan. Ensi viikolla vastassa ovat Southampton ja Sheffield United, joista etenkin jälkimmäinen laittaa Norwichin koetukselle.

Pelaajana kolme Valioliigan mestaruutta Arsenalissa voittanut Freddie Ljungberg nimitettiin väliaikaiseksi päävalmentajaksi Unai Emeryn saatua potkut. Urakka alkoi yskähdellen.

Pelaajana kolme Valioliigan mestaruutta Arsenalissa voittanut Freddie Ljungberg nimitettiin väliaikaiseksi päävalmentajaksi Unai Emeryn saatua potkut. Urakka alkoi yskähdellen.

Arsenalin tuska sen sijaan jatkuu syvänä. Unai Emery sai perjantaina potkut, eikä väliaikaisvalmentaja Freddie Ljungberg saanut parissa päivässä ihmeitä aikaan. Hyökkäyksiä lontoolaisjätti vyörytti paikoin vaarallisesti, mutta puolustus oli yhä täysin tuuliajolla ja toisella puoliajalla Norwich loi paremmat maalipaikat.

Ja vielä…

Alkukauden ykköspuheenaihe brittikentillä on ollut videotuomarijärjestelmä VAR. Norwichin ja Arsenalin avausjaksolla nähtiin jälleen yksi episodi.

Pallo osui 24 minuutilla Norwichin Christoph Zimmermannin käteen. VAR tarkisti tilanteen ja määräsi pallon pilkulle. Maalivahti Tim Krul varasti show’n ja torjui Pierre-Emerick Aubameyangin laukauksen. VAR näki Norwichin pelaajan juosseen rangaistusalueelle ennen kuin laukaus lähti ja pilkku uusittiin.

Hurmioitunut Krul oli päässyt Aubameyangin ihon alle ja yllytti yleisön mukaan. Tällä kertaa hollantilainen ei enää pelastanut, vaan aavisti laukauksen väärään nurkkaan.

Krul on tunnettu pilkkuekspertti. Lokakuussa show-mies sytytti yleisön kahdella torjunnallaan Manchester Unitedia vastaan.