Kommentti: Teemu Pukista on turha huolehtia – Norwichin ongelma on ontto keskikenttä - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Teemu Pukista on turha huolehtia – Norwichin ongelma on ontto keskikenttä

Norwichin keskikentältä uupuu pallollista taitoa valioliigatasolle, kirjoittaa Lari Seppinen.

23.11.2019 19:21

Teemu Pukin maaliton putki venyi seitsemään sarjapeliin Evertonin vieraana. Se ei hyökkääjää masentanut, sillä Norwich haki elintärkeät vieraspisteet 2–0-voitolla. Pukki syötti Todd Cantwellin voittomaalin.

Pukin tilalle lisäajalla juossut Dennis Srbeny viimeisteli ratkaisuosuman.

Peli tarjosi kauden tasapainoisinta Norwichia. Christoph Zimmermannin paluu toppariksi jämäköitti puolustusta. Maalipaikkoja joukkue loi vastaiskuista sekä vauhdikkaiden, ohitusvoimaisten laitahyökkääjiensä kautta.

Norwichin manageri Daniel Farke teki oikean peliliikkeen penkittäessään Emiliano Buendian. Argentiinalaisen löysä pelaaminen on tuonut viime peleissä enemmän haittaa kuin hyötyä. Buendian ehdoton potentiaali on korkeampi kuin Onel Hernadezilla tai Cantwellilla, mutta pääkoppa ei ole samaa tasoa.

Hernandez ja Cantwell olivat jälleen ainoat akuutit hyökkäysuhat kärjessä uurastavan Pukin lisäksi.

Hyökkääjät elävät maaleista, ja seitsemän ottelun maaliton putki on aina pieni kriisi – etenkin, kun kyse on joukkueen itsestään selvästä ykköstykistä. Pukki on kuitenkin viimeinen asia, josta Norwichissa täytyy olla huolissaan. Maalittomia jaksoja tulee ja menee. Suomalaiskärki on ykkösvahti Tim Krulin ohella tasaisimpia suorittajia.

Optimiavauksessa Norwichin latva ja tyvi ovat hyvää puuta, ja sivuilla kasvaa pari hienoa oksaa. Runko onkin sitten lähinnä onttoa keloa. Marco Stiepermann loisti Pukin alapuolella Championshipissä, mutta Valioliiga on ollut saksalaiselle liian kova sarja.

Keskikenttä ei tarjoa tarpeeksi ylöspäin. Ei ole ihme, että Norwich on eniten laidoilta hyökkäävä joukkue Valioliigassa. Kun Stiepermannin taso ei riitä, keskelle on tarjolla divaritason perusmassaa. Kenny McLean, Alexander Tettey ja Tom Trybull uurastavat nöyrästi, mutta murtosyöttöjen jakajat uupuvat.

Jos laitauhka pysäytetään, maalipaikkoja ei synny. Se näkyy väistämättä Pukin maalisarakkeessa myös tulevaisuudessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?