Teemu Pukki saa kritiikkiä Norwichissa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Teemu Pukki joutui Britanniassa kritiikin kohteeksi Huuhkajien takia – samalla alkoivat siirtohuhut

Teemu Pukin kuiva kausi puhuttaa Britanniassa. Daniel Farken (oik.) luotsaama Norwich on valahtanut Valioliigan jumbosijalle.

Teemu Pukin kuiva kausi puhuttaa Britanniassa. Daniel Farken (oik.) luotsaama Norwich on valahtanut Valioliigan jumbosijalle.

Julkaistu: 22.11. 11:17

Teemu Pukki palaa lauantaina päivätyönsä pariin.

Valioliiga palaa tänä viikonloppuna maajoukkuetauolta, ja Teemu Pukin seurajoukkue Norwich City kohtaa vieraskentällä Evertonin.

Nousijaseura Norwich on valahtanut sarjajumboksi, eikä Pukki ole tehnyt maaliakaan seitsemään liigaotteluun. Kuiva putki on altistanut Pukin kritiikille paikallislehdistössä.

Entinen Norwichin hyökkääjätähti Iwan Roberts ärähti Pukille The Pink’un -verkkosivuston kolumnissaan, joka oli otsikoitu: ”Pukin on aika unohtaa Suomi ja keskittyä Cityyn”.

Entinen Walesin maajoukkuemies Roberts kertoi seuranneensa Suomen historiallisen EM-kisapaikan ratkaisseen Liechtenstein-ottelun televisiosta. Hän muistutti, että Pukki teki EM-karsinnoissa kymmenen maalia ja päätyi koko karsintojen maalipörssin nelossijalle.

Pukin edelle ehtivät vain Englannin Harry Kane (12 maalia) ja Portugalin Cristiano Ronaldo sekä Israelin Eran Zahavi (11 maalia).

– Pukki teki yksin yhtä monta maalia kuin koko Walesin maajoukkue ja enemmän kuin 19 karsintojen osallistunutta maata, Roberts kirjoitti.

The Pink’Unin kolumnisti Iwan Roberts on entinen Walesin maajoukkuekärki, joka urallaan otti mittaa mm. Sami Hyypiästä.

The Pink’Unin kolumnisti Iwan Roberts on entinen Walesin maajoukkuekärki, joka urallaan otti mittaa mm. Sami Hyypiästä.

Roberts kuitenkin muistutti Pukin vaikeuksista Valioliigassa.

– Minusta tuntuu siltä, että viime maaotteluissa ollut valtava panos on häirinnyt hänen keskittymistään Norwichiin. Nyt kun Suomi on selvinnyt EM-kisoihin, Pukki voi taas palata parhaaseen iskuunsa ja iskeä maaleja seurajoukkueelleen.

Huhuja Turkin suurseurasta

Pink Un’in sisarjulkaisussa Eastern Daily Pressissä urheilutoimituksen esimies Chris Lakey kyselee puolestaan, että olisiko Norwichin jo aika pudottaa Pukki penkille ja antaa Sveitsin maajoukkuemiehelle Josip Drmicille tilaisuus näyttää kykynsä aloituskokoonpanossa.

– Onko Pukki väsynyt? Eikö pelisysteemi palvele häntä? Onko hänellä liikaa paineita? Lakey ihmettelee.

Pukki on tällä viikolla päätynyt myös siirtohuhujen kohteeksi. Turkkilaislehti Fotomac raportoi, että istanbulilaisen suurseuran Fenerbahcen apuvalmentaja Volkan Demirel oli tarkkailemassa Pukkia maanantain EM-karsintaottelussa Kreikka–Suomi.

Pukki onnistui pelissä maalinteossa, ja Demirelin kerrotaan antaneen suomalaisesta hyvän raportin esimiehilleen. Fenerbahcen väitetään olevan Pukin perässä tammikuun siirtoikkunassa.

Fotomacin uutista lainattiin myös brittisivustoilla. Tosin moni piti epätodennäköisenä sitä, että Valioliigan putoamistaistelussa oleva Norwich myisi parhaan hyökkääjänsä. Pukista saatava rahamäärä ei vastaisi sitä pottia, jota säilyminen Valioliigassa toisi.