Tottenhamin uusi manageri on Jose Mourinho - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Tottenham palkkasi Jose Mourinhon uudeksi managerikseen

Jose Mourinho yrittää kääntää Tottenhamin kurssin.

Julkaistu: 20.11.2019 8:52, Päivitetty 20.11.2019 8:59

Tottenham löysi nopeasti uuden miehen joukkueen peräsimeen.

Tottenham on palkannut Jose Mourinhon uudeksi managerikseen. Portugalilaisen sopimus ulottuu kauden 2022–2023 loppuun asti.

Lontoolaisseuran puheenjohtaja Daniel Levy ilmoitti Tottenhamin verkkosivuilla uskovansa, että Mourinho tuo energiaa ja uskoa joukkueen pukuhuoneeseen.

Mourinho joutui kilometritehtaalle Manchester Unitedin peräsimestä joulukuussa 2018 huonojen tulosten vuoksi. Ennen tuoretta pestiään Tottenhamissa hän on vaikuttanut brittitelevisiossa asiantuntijakommentaattorina. Mourinho on pitänyt majaansa Lontoossa.

Mourinhon meriitit ovat komeat. Mies on johtanut joukkueensa kolme kertaa Valioliigan ykköseksi. Sen lisäksi hän on saavuttanut mestaruuden Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa. Hän on juhlinut Mestarien liigan voittoa portugalilaisessa Portossa ja italialaisessa Inter Milanissa.

Mourinho saa tulikasteensa lauantaina, kun Tottenham kohtaa Valioliigassa West Hamin vieraskentällä.

Tottenham antoi tiistai-iltana potkut Mauricio Pochettinolle.

Argentiinalainen ehti valmentaa lontoolaisseuraa kesästä 2014 lähtien. Hän johti Tottenhamin viime kaudella Mestarien liigan finaaliin asti. Tottenham sijoittui Valioliigassa neljän parhaan joukkoon ja samalla Mestarien liigaan kaikkiaan neljä kertaa Pocchettinon alaisuudessa.

Tällä kaudella Tottenhamin identiteetti on ollut kateissa. Aiemmin mallikkaasti syöttöketjuja luonut ja vastustajiaan energisesti prässännyt joukkue on profiloitunut siirtelemään pelivälinettä päämäärättömästi vastustajan muodon ulkopuolella ja esiintynyt puolustustehtävissä hajanaisesti ja epävarmasti.

Tottenham ilmoitti virallisessa julkilausumassaan, että Spursin esitykset Englannin kentillä tämän kauden alussa eivät ole olleet hyväksyttävällä tasolla. Tottenham on Valioliigassa sijalla 14. Liigacupissa se lähti laulukuoroon nopeasti hävittyään kolmannella kierroksella Colchesterille.

Seuralla on edelleen erittäin hyvä mahdollisuus edetä jatkopeleihin Mestarien liigan alkulohkostaan.