Gary Lineker suuttui VAR-ratkaisusta Valioliigassa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Näetkö tästä kuvasta, onko pelaaja paitsiossa vai ei? Lajilegenda raivosi ”absurdista” VAR-ratkaisusta Valioliigassa – ”WTF!”

Sheffield Unitedilta vietiin maali äärimmäisen niukan paitsion vuoksi.

Sheffield Unitedilta vietiin maali äärimmäisen niukan paitsion vuoksi.

Julkaistu: 9.11.2019 19:23

Videotuomari hylkäsi Sheffield Unitedin maalin paitsiona. Futislegenda Gary Lineker kuumeni ratkaisusta.

Videotuomarointi nousi lauantain valioliigakierroksella jälleen kerran suureksi puheenaiheeksi.

Sheffield Unitedin David McGoldrick luuli jo tasoittaneensa pelin Tottenhamia vastaan, mutta lähes neljä minuuttia kestäneen VAR-tarkistuksen jälkeen osuma hylättiin.

Videotuomari katsoi, että Sheffield Unitedin John Lundstram oli paitsiossa maalia edeltäneessä tilanteessa oikealla laidalla. Tuomio oli äärimmäisen niukka, käytännössä Lundstamin varpaan tulkittiin olleen puolustuslinjan väärällä puolella.

Tuomio ja sen vaatima aika kuumensi tunteita. Entinen Englannin maajoukkuetähti, nykyinen tv-juontaja Gary Lineker puhkui pyhää raivoa Twitterissä. Lineker on myös Tottenhamin pelaajalegenda.

– Absurdi VAR-päätös vie Sheffield Unitedilta tasoituksen, vaikka kuvasta on mahdotonta sanoa juuta taikka jaata. WTF meidän lajillemme oikein ollaan tekemässä? Lineker kyseli.

WTF on lyhenne sanoista What the fuck. Kirosana on syytä jättää koko perheen mediassa kääntämättä.

Lineker sai tukun vastauksia, joista yksi tuli kenialaiselta keihäänheiton maailmanmestarilta ja olympiamitalistilta Julius Yegolta. Petteri Piiroisen ex-suojatti kutsui Valioliigan tuomarityöskentelyä erittäin huonoksi.

Ottelu päättyi lopulta 1–1-tasapeliin. George Baldockin tasoitusmaaliakin tutkittiin pitkään videohuoneessa, mutta se hyväksyttiin lopulta.

Tuoreimmat osastosta