Teemu Pukin Norwichille karmea takaisku - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Norwich kärsi karmean tappion kotinurmella – Teemu Pukin maalihana yhä tukossa

Teemu Pukki sai avausjaksolla kovan iskun kasvoihinsa.

Julkaistu: 9.11.2019 0:03, Päivitetty 9.11.2019 0:15

Watford haki voiton Carrow Roadilta ja nousi Norwichin edelle sarjataulukossa.

Norwich–Watford 0–2 (0–1)

Carrow Roadilla pelattiin perjantai-iltana niin sanotusti kuuden pisteen kamppailu, kun Norwich kohtasi Watfordin jumbofinaalissa. Jälkimmäinen ei ollut voittanut yhtään ottelua tällä kaudella, mutta perjantaina vihdoin onnistui, kun Norwich kukistui 2–0. Tulos tiesi Keltapaitojen putoamista sarjassa viimeiseksi.

Teemu Pukin ilta oli synkkä, sillä Huuhkajien tehomies ei saanut kunnon laukauksia kohti Watfordin maalia. Yhtään paremmin eivät pelanneet muutkaan Norwichin pelurit. Daniel Farken miehistöllä tulee tiukkaa säilyä Valioliigassa.

Norwich on pelannut viimeiset seitsemän ottelua ilman voittoa ja tilillä on vain yksi piste maalieron ollessa 2–16. Pukin maaliton jakso on kestänyt samaiset seitsemän ottelua, sillä edellinen maali syntyi Manchester City -voitossa 14. syyskuuta.

Surkea alku

Huuhkajien tähtihyökkääjän Teemu Pukin seura Norwich sai karmean alun perjantai-illan valioliigakamppailuun Watfordia vastaan. Norwichin kotistadionilla Carrow Roadilla pelattava ottelu ehti vanheta vain reilun minuutin, kun pallo oli jo kotijoukkueen verkossa.

FC Barcelonan kasvatti Gerard Deulofeu riisti pallon lepsusti pelanneelta Norwichin argentiinalaisvahvistukselta Emiliano Buendialta ja purjehti rankkarialueelle. Deulofeu sijoitti pallon taitavasti ohi Norwichin maalivahdin Tim Krulin.

Buendia menetti pallon Pukin syötön jälkeen, mutta suomalaista tilanteesta ei voi syyttää. Buendialla oli aikaa pelata pallo eteenpäin, mutta hän yritti ylimielistä harhautusta ja epäonnistui täysin.

Gerard Deulofeu laukoi Watfordin johtoon pelin toisella minuutilla.

Avausjakso päättyi Watfordin 1–0-johtolukemiin. Pukki oli ensimmäisellä 45-minuuttisella aktiivinen Norwichin hyökkäyksessä ja pääsi laukomaan kolmesti. Maalintekoyrityksistä yksi blokattiin ja kaksi päätyi Watfordin maalivahdin Ben Fosterin käsiin. Pukki lisäksi syötti yhden loistopaikan joukkuetoverilleen Buendialle, mutta tämän laukaus meni pahasti ohi.

Pukki koki avausjaksolla kovia. Watfordin Abdoulaye Doucoure kolautti suomalaista pallontavoittelutilanteessa kädellään kasvoihin. Leukaansa pidellyt Pukki joutui hetken keräilemään itseään kentän pinnasta.

Toisen jakson alussa Watford meni jo 2–0-johtoon. Deulofeu keskitti ja vaihtomies Andre Gray ohjasi pallon upeasti kantapäällään verkkoon.

Norwichin takaa-ajo sai uutta potkua 66. minuutilla, kun Watfordin Christian Kabasele sai toisen keltaisen kortin ja ajettiin ulos. Isännät olivat ehtineet hieman aikaisin tehdä tuplavaihdon Todd Cantwellin ja Josip Drmicin tullessa kentälle.

Norwichin keskikenttämies Kenny McLean jysäytti 71. minuutilla melkoisen pommin kohti Hornetsin maalia, mutta loistovireessä oleva veskari Ben Foster sai kätensä väliin.

Sen lähemmäksi Norwich ei takaa-ajossaan päässyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?