Norwichin päävalmentajalta puolustuspuhe Teemu Pukin hyytyneeseen maalivireeseen – ”Hän ei voi tehdä jokaista maalia”

Julkaistu:

Jalkapallo
Teemu Pukin viimeiset kuusi ottelua seurajoukkueessa näyttävät karua kieltä. Nolla maalia. Norwichin päävalmentajan mielestä Pukin kritisoiminen heikosta vireestä huolimatta on turhaa.
Norwich on saalistanut viimeisestä kuudesta ottelustaan Englannin Valioliigassa ainoastaan yhden pisteen. Norwichin kontaamisen myötä myös huiman alkaukauden pelanneen Teemu Pukin maalimäärät ovat romahtaneet seurajoukkueessa.

Lue lisää: Luvut kertovat karua kieltä Teemu Pukin maalivireestä Valioliigassa – onko Pukki-party jo ohi?

Ensimmäiseen viiteen Valioliigaotteluun Pukki paukutti kuusi maalia ja antoi kaksi maalinjohtanutta syöttöä. Nyt viimeiseen kuuteen otteluun Pukin ainoa tilastomerkintä on keltainen kortti vierasottelussa Bournemouthia vastaan. Heikon vireen ansiosta Pukki on saanut osakseen kritiikkiä.

Norwichin päävalmentajan Daniel Farken mukaan Pukin kritisoiminen on epäreilua.

–  Teemu ei voi olla ainoa kenen on tehtävä maaleja. Tarvitsemme maaleja muilta pelipaikoilta.

– Hän ei voi tehdä jokaista maalia, kertoo Farke Norwichin asioita tiiviisti seuraavan The Pink Un-lehden mukaan.

Farken mukaan myös huima alkukausi on tietänyt Pukin maalimäärien tippumista.

–  Kaikki on vaikeampaa kun huomio kiinnittyy sinuun ja vastustajat tietävät vaarallisuutesi. Elämä kentällä muuttuu vaikeammaksi kun teet alkukaudesta niin paljon maaleja.

–  Häneltä löytyy laatua ja olen tyytyväinen hyökkääjieni maalimääriin, toteaa Farke.


Myös Pukin seurakaveri, skotlannin maajoukkuepelaaja Kenny McLean, puolustaa suomalaista. Hänen mielestään kotkalaisen taidot ovat menossa tällä hetkellä hukkaan.

–  Meillä on hyökkäyksessä kaveri (Pukki), joka ei jää kenellekkään kakkoseksi liikkumisessa ja viimeistelytaidossa. Emme kuitenkaan pysty antamaan hänelle mitään.

–  Meidän on katsottava itseämme syvälle peiliin, McLean kertoo Norwich Evening News:in mukaan.

Pukille seuraava mahdollisuus onnistua maalinteossa tarjoutuu kun Norwich isännöi sarjajumbo Watfordia perjantaina. Maajoukkueessa Pukin ruuti on kuitenkin ollut kuivaa, sillä hän on onnistunut tekemään seitsemässä EM- karsintaottelussa kuusi maalia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt