Kommentti: Brighton näytti Teemu Pukille ja Norwichille kylmän todellisuuden – vastaus kuumaan kysymykseen vaikuttaa ilmiselvältä

Julkaistu:

Valioliiga
Norwichin rajat ovat tulleet Valioliigassa vastaan, kirjoittaa Lari Seppinen Brightonista.
Kovat sadekuurot ja puhurit piiskasivat, kun Norwich vieraili Brightonissa.

Taivaan lisäksi harmaa oli vieraiden mieli. Brighton voitti Leandro Trossardin ja Shane Duffyn maaleilla 2–0 suistaen sarjanousijan tiukasti putoajakolmikkoon.

Sadekuurot toivottivat marraskuun tervetulleeksi myös ottelun aikana, mutta nurmella ei oltu kylmissään. Sää henki peribrittiläisittäin romanttista pelipäivää, mutta kentällä nähtiin muuta kuin keskikenttäpelaajien niskat jumittavia pitkiä palloja.

Brightonissa ja Norwichissa on pelillisesti paljon samaa. Joukkueiden päävalmentajat Graham Potter ja Daniel Farke haluavat joukkueidensa prässäävän tiukasti, hallitsevan palloa ja etenevän maata pitkin.

Norwichissa yhteinen sävel on hukassa, vaikka Farke on juurruttanut tyyliä pitkään nuorten pelureiden selkäytimiin. Ongelma on, että valioliigatasolle heikon ja rikkonaisen ryhmän rajat ovat tulleet vastaan.

Potterilla on työtä tehtävänä. Brighton on pelannut viime vuodet puolustusvoittoisesti. Uuden ideologian sisäänajo on vaatinut kasvukipuja ja näkynyt ailahtelevina tuloksina, mutta hiljalleen tyyli tuottaa voittoja.

Jos kentällä kohtasivat tyylit, niin myös vanhat tutut maalitykit. Teemu Pukki voitti viime kaudella Championshipin maalipörssin 29 osumalla. Neal Maupay, joka siirtyi kesällä Brightoniin, teki 25 maalia Brentfordille.

Pukki ja Maupay ovat murtaneet ennakkoluuloja. Championshipin maalipörssin kärkinimet eivät ole viime vuosina pärjänneet kaksisesti Valioliigassa. Pukki on osunut nyt 11 ottelussa kuudesti, Maupay neljästi.

Maupay jäi maaleitta, mutta hänen kannaltaan on lupaavaa, että esitykset ovat nousuvireisiä ja Brighton hiipii hiljalleen kohti keskikastia.

Norwichin tilanne näyttää surulliselta. Pukille ottelu oli kuudes peräkkäinen maaleitta. Brightonin kaltaiset keskitason niput mittaavat, kuuluuko keltavihreät Valioliigaan.

Vastaus näyttää surullisen ilmiselvältä: tappiot West Hamille, Burnleylle, Crystal Palacelle, Aston Villalle ja Brightonille yhteismaalein 1–13 eivät jätä selittelyille sijaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt