Kommentti: Teemu Pukilla ei ole enää varaa maalipaikkojen tuhlailuun – muuten Norwichin kausi kääntyy katastrofiksi

Julkaistu:

Kommentti
Teemu Pukin viiden ottelun maaliton putki ja hänen joukkueensa yhtä pitkä voitoton putki kulkevat pelottavasti käsikynkässä, kirjoittaa Lari Seppinen Norwichista.
Teemu Pukilla ei ollut helppo sunnuntai. Manchester United haki 3–1-vierasvoiton ja aiheutti Norwichille viidennen peräkkäisen voitottoman ottelun.

Pukki vietti maalijuhlia elo-syyskuussa. Sen jälkeen hän on pelannut viisi viimeistä ottelua Valioliigassa maaleitta. Se on liian pitkä aika hyökkääjälle, joka lähes yksin vastaa joukkueensa tehoista.

Norwichilla on viidestä edellisottelusta neljä tappiota ja tasapeli. Jos Norwich haluaa voittaa, Pukin on osuttava. Se kuvaa Pukin merkitystä hänen joukkueelleen.
Pukin sunnuntai-ilta ei ollut helppo: vastassa oli yksi sarjan parhaista puolustuksista.

Vaikka Manchester United on kerännyt ansaitusti likasangollisen kritiikkiä, se osaa puolustaa. United on päästänyt tällä kaudella yhdeksän maalia. Se on neljänneksi vähiten Valioliigassa.

Harry Maguire ja Victor Lindelöf pitivät Pukin pihdeissään. Scott McTominay ja Fred pysyivät keskikentällä tunnollisesti puolustuksen tukena, jolloin kotijoukkueen tila ja aika jäivät minimiin.

Norwichin peli meni liian usein puskemiseksi laidoilta eteenpäin, ja Pukki ei päässyt kiinni palloon.

Valioliiga näytti Norwichille armottomuutensa. Max Aarons nousi väkevästi oikealta toisen puoliajan alussa ja alusti Pukille huipputontin. Hyökkääjän laukaus maalin edestä nousi reippaasti yli.

Manchester Unitedin kaltaisia joukkueita vastaan tällaiseen ei ole varaa. Pukki on – Norwichin ainoana relevanttina maalintekijänä – joka vastustajan erityishuomion kohde.

Hänen täytyy käyttää hyväkseen eteensä avautuvat harvat maalintekopaikat, jotta tasoltaan vajaa ja loukkaantumisaltis ryhmä voi säilyä Valioliigassa.

Norwichin laariin ei ollut budjetoitu pisteitä ottelusta Manchester Unitedia vastaan. Joukkueen seuraavat pelit vieraissa Brightonia ja kotona Watfordia vastaan ovat elintärkeitä Pukille ja Norwichille.

Joukkueen suunnan täytyy muuttua nopeasti, jotta sen kausi ei käänny katastrofiksi.

Verrattain pienen seuran kannattaa vähintään vakavasti harkita lisälaadun hankkimista tammikuussa, kun siirtoikkuna on taas auki.

Niin erinomaisesti kuin Pukki suoriutuu roolissaan, säilymishaaveiden sysääminen kotkalaiskärjen tehoilun varaan on liian suuri taakka.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt