Liverpoolin voittokulku pysähtyi – ManU:n maalia seurasi melkoinen parranpärinä: ”Ihan kaikki tuntui menevän meitä vastaan”

Julkaistu: , Päivitetty:

jalkapallo
VAR nousi isoon rooliin Manchester Unitedin ja Liverpoolin kohtaamisessa.
Liverpool kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksen, kun se jäi vieraissa 1–1-tasapeliin verivihollista Manchester Unitedia vastaan.

Avausjakso eteni rauhallisissa merkeissä, kunnes kymmenellä viimeisellä minuutilla tapahtui molemmissa päissä.

United siirtyi johtoon 36 minuutilla. Hyökkäys käynnistyi nopeasti pallonriiston jälkeen. Daniel James kirmasi oikealta laidalta ja keskitti maalin eteen. Marcus Rashford tuikkasi pallon verkkoon.

Videotuomarijärjestelmä VAR tarkasti osuman. Hyökkäys käynnistyi pallonriistosta, jossa Divock Origi kaatui Victor Lindelöfin käsittelyssä. VAR ei nähnyt tilanteessa rikettä.

–He tekivät maalin, joka näyttää kaikki ongelmat VARin kanssa. Erotuomari antoi pelin jatkua, koska VAR on olemassa. Minusta se näytti ihan selkeältä rikkeeltä. Olen varma, että ilman VARia tuomari olisi viheltänyt, Liverpool-valmentaja Jürgen Klopp puhisi.

–Selvä kontakti, ja Divock Origi päätyi nurmen pintaan. Peli jatkui vastahyökkäyksellä (josta seurasi maali).

Puoliajan lopulla VAR hylkäsi Liverpoolin tasoituksen. Sadio Mane voitti kaksinkamppailun Lindelöfiä vastaan ja vei tilanteen loppuun. Pallo oli osunut senegalilaishyökkääjää käteen, ja maali evättiin.

Liverpoolin VAR-vastoinkäymiset saivat vielä jatkoa, kun Sadio Manen tasoitus hylättiin käsivirheen takia.

–Se oli varmaankin käsivirhe, mutta ihan kaikki tuntui menevän meitä vastaan, Klopp tokaisi.

Liverpool sai kirivaiheen viimeisellä kympillä, ja verkko helähti 85 minuutilla. Andy Robertsonin matala keskitys vasemmalta laidalta löysi Adam Lallanan, jolla oli helppo työ siirtää pallo häkkiin.

Liverpoolin sarjajohto kaventui tasapelin myötä kuuteen pisteeseen ennen kakkosena olevaa Manchester Cityä.

Manchester United nousi sarjassa 10 pisteeseen ja 13. sijalle.

"Askel kohti parempaa"

ManU-luotsi Ole Gunnar Solskjäriltä kysyttiin, oliko tasapeli sarjahallitsijan kanssa kenties käännekohta alakuloisesti alkaneella kaudella.

–Uskomme näihin poikiin – asennetta ja intohimoa riittää. Loukkaantuneet pelaajat ovat palailemassa kehiin, norjalaisvalmentaja pohti BBC:n mukaan.

–Tulosten saaminen on tärkeää, vain siten itseluottamus kasvaa. Voitto olisi ollut hieno, mutta tasapeli on askel kohti parempaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt