Kommentti: Teemu Pukki jäi maaleitta, mutta suomalaisen roima ja yleisöä villinnyt taklaus ilmensi parhaiten pelin henkeä

Julkaistu:

kommentti
Superlauantaista tuli fiasko politiikassa, mutta se palautti toivon Norwichiin, kirjoittaa Lari Seppinen.
Lauantaista muodostui tulinen vuorokausi Britanniassa. Paikallinen media on kutsunut päivää superlauantaiksi.

Parlamentissa on otettu tiukasti yhteen. Kansaa jakaneen Brexit-sopimuksen kohtalo ei vieläkään selvinnyt. Kymmenet tuhannet mielenosoittajat jalkautuivat kaduille EU-eron puolesta tai sitä vastaan.

Syrjässä kansakunnan kohtaloa määrittävästä melskeestä puhalsi toisenlainen puhuri. Norwich matkusti etelärannikon idylliseen lomakohteeseen Bournemouthin vieraaksi.

Kun kaksi aktiivisesti prässäävää joukkuetta kohtaa, voisi odottaa tapahtumarikasta peliä. Nurmella nähtiin avausjaksolla kuitenkin enemmän intoa kuin järkeä. Kummallekin tuotti vaikeuksia päästä toisensa prässin alta hallitusti hyökkäyksiin ja maalipaikkoihin.

Toisella puoliajalla molemmat veivät pallonhallintaansa paremmin kentän yläkolmannekselle. Teemu Pukin paras paikka avautui tunnin jälkeen. Aaron Ramsdale torjui alanurkkaa boksin tuntumasta hakeneen kudin.

Maajoukkuetauko tuli surkeavireiselle Norwichille kreivin aikaan, sillä sairastuvalta oli tervehtynyt pelaajia. Karmea vammasuma ei ota silti hellittääkseen. Puolustuksesta uupui kolme topparia, ja Ben Godfrey nilkutti toisen jakson alussa vaihtoon.

Daniel Farkella oli tauolla aikaa korjata pelillisiä ongelmia. Moritz Leitnerin sijoittaminen kankean Marco Stiepermannin tilalle oli mainio peliliike ja toi sulavuutta pallolliseen peliin.


Tärkein signaali oli kauden puolustuksellisesti ehein esitys. Kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa Norwich oli päästänyt tuimat 21 maalia.

Nyt vastustajan tuulennopeat Ryan Fraser ja Callum Wilson pysyivät pihdeissä, vaikka toppariparina operoi toisella puoliajalla keskikenttäpelaajat Alexander Tettey ja Ibrahim Amadou.

Nollapeli oli henkisesti tärkeä, mikä näkyi myös Pukista. Hän ei säästänyt juoksukilometrejä. Vierasyleisö repesi riemuun, kun suomalaishyökkääjä esti kotijoukkueen vaarallisen vastahyökkäyksen 86 minuutilla. Erotuomari palkitsi Pukin roimasta taklauksesta varoituksella.

Jos ihmiset ovat aikaa sitten menettäneet uskonsa maan poliittisiin päättäjiin, Norwichissa ei ole syytä menettää uskoa joukkueeseen.

Superlauantai osoitti, että Norwichin selviäminen on todennäköisempää kuin pohjaan palaneen Brexit-sopan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt