Kommentti: Norwichin vaihtopenkki paljasti karun todellisuuden – Teemu Pukin harteilla painaa valtava taakka

Julkaistu:

Valioliiga
Harvoin voi kutsua suomalaista valioliigatiimin ylivoimaisesti tärkeimmäksi yksilöksi. Nyt voi, eikä se ole vain positiivinen asia joukkueen kannalta, kirjoittaa kirjeenvaihtaja Lari Seppinen Norwichin Carrow Roadilta.
Archie Mair, Sam Byram, Patrick Roberts, Josip Drmic, Dennis Srbeny, Adam Idah ja Akin Famewo.

Ei, edellä ei ole ote kelpo Championship-joukkueen satunnaisista pelaajista. Listassa on Norwichin vaihtopelaajat, kun joukkue romahti kotikentällään 1–5-tappioon Aston Villalle.

Jos 30 ottelua sarjassa pelanneen Byramin jättää pois laskuista, vaihtopelaajat olivat pelanneet Valioliigaa 86 minuuttia. Joukossa olivat 18-vuotiaat Mair ja Idah sekä 20-vuotias Famewo.

Vaikka kyseessä oli sarjanousijoiden kohtaaminen, lähtökohdat otteluun ja koko kauteen olivat täysin erilaiset. Villa mälläsi kesän siirtomarkkinoilla pelaajiin yli 162 miljoonaa euroa, toiseksi eniten Valioliigassa.

Norwich käytti hankintoihin reilun 1,2 miljoonaa euroa eli vähiten sarjassa.

Ero konkretisoitui karusti kentällä, etenkin kun Norwichilta puuttui peräti yhdeksän pelaajaa loukkaantumisten vuoksi. Vertailun vuoksi: Villan penkillä istuivat Ezri Konsa, Douglas Luiz, Trezeguet ja Jota, jotka pelkästään maksoivat seuralle lähes 47 miljoonaa euroa.

Pukki pysyi vastustajan pihdeissä

Valtava vastuu näkyy Pukin otteissa. Ottelu oli kolmas peräkkäinen, jossa suomalaiskärki jäi maaleitta. Etenkin toisella puoliajalla hän haki hanakasti vetopaikkoja, mutta Villa puolusti tiiviisti boksissa ja piti Pukin pihdeissään.

Vastustajat tietävät, että Pukki on Norwichin vaarallisin ase, joka on tehnyt tai syöttänyt yhtä vaille kaikki joukkueen kauden osumat.


Kapean materiaalin rajat tulevat vammasuman keskellä auttamatta vastaan. Pukki tallusti 83 minuutilla pettyneenä vaihtoon. Vaikka tilalle tullut Drmic niittasi lopussa lohtuosuman, hän ei ole toistaiseksi tuonut lisäarvoa joukkueen pelaamiseen.

Harvoin on voinut sanoa, että suomalaispelaaja on joukkueensa ylivoimaisesti tärkein yksittäinen pelaaja Valioliigassa.

Nyt voi, ja se on huono asia Norwichin kannalta. Pukki täyttää kyllä roolinsa, mutta liika riippuvuus yhden pelaajan onnistumisista ajaa ryhmän väistämättä kohti putoamista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt