Vastustajan valmentaja teki paljastuksen Teemu Pukista – Norwichin luotsilla puolestaan pahoja huolia: ”En ole kokenut vastaavaa”

Julkaistu:

Valioliiga
Norwich kohtaa lauantaina toisen Valioliigan nousijajoukkueen Aston Villan. Vastustajan päävalmentajan Dean Smithin lehdistötilaisuudessa puheenaiheeksi nousi tietenkin Teemu Pukki.
Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki on aloittanut valioliigauransa häikäisevällä tavalla. 29-vuotias Pukki on seitsemässä pelaamassaan ottelussa tehnyt kuusi maalia ja lisäksi antanut kaksi maalisyöttöä. Hänet valittiin elokuussa Valioliigan kuukauden pelaajaksi.

– Hän on vaikea pysäytettävä, ja toppareidemme pitää olla todella varuillaan, valmentaja Dean Smith sanoi Aston Villan lauantaisen vierasottelun alla Birmingham Mailin mukaan.

Pukki teki viime kaudella 29 maalia Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Championshipissä. Uhrien joukossa oli myös Aston Villa, jota vastaan Pukki maalasi kauden päätöskamppailussa toukokuussa.
Entisen alasarjatopparin Smithin mukaan varoittavasta esimerkistä ei kuitenkaan ole hyötyä, sillä joukkueen nykyiset ykköskeskuspuolustajat eivät ole aiemmin kohdanneet Pukkia. Belgialainen Björn Engels pelasi viime kaudella Ranskassa ja tammikuussa Villaan siirtynyt Tyrone Mings oli sivussa toukokuun pelistä.

Samalla Smith teki pienen paljastuksen Pukista. Hän kertoi pohtineensa Pukin värväämistä edelliseen seuraansa Brentfordiin.

– Näin Pukin pelaavan useaan otteeseen, kun hän edusti Celticiä. Hän nosti todellakin tasoaan viime kaudella ja hän on aloittanut tämän kauden hyvin. Verkko on heilunut usein, Smith sanoi.


Norwichin saksalainen päävalmentaja Daniel Farke kertoi perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan, että joukkue kärsii pahoista loukkaantumishuolista. Sivussa on miltei kaksinumeroinen määrä avainpelaajia. Muun muassa joukkueen ykkös- ja kakkosmaalivahdit Tim Krul ja Ralf Fährmann ovat sivussa, joten 35-vuotias kolmosveskari Michael McGovern seisoo Aston Villaa vastaan tolppien välissä.

Kuubalaislaituri Onel Fernandezilla on puolestaan ollut suorastaan jarilitmasmaista epäonnea. Hän satutti polvensa pahasti liukastuttuaan kotinsa portaissa.

– 11 vuotta kestäneen valmentajaurani aikana en ole kokenut vastaavaa loukkaantumiskriisiä, sata peliä Norwichin peräsimessä täyteen saava Farke huokaili Sky Sportsin mukaan.


Kuusi pistettä tällä kaudella kerännyt Norwich on Valioliigassa sijalla 17, eli juuri putoamisviivan yläpuolella. Aston Villa vaanii sijaa alempana, sillä on piste Norwichia vähemmän. Farke ei halua puhua vielä pakkovoitosta.

– Tällä tasolla joka peli on tärkeä. Pisteitä tarvitaan, jotta tavoitteemme täyttyvät. Niiden eteen pitää taistella.

– Tasapelinkin myötä olisimme yhden pinnan edellä Villaa. Jos he voittavat, eroa on kaksi pistettä heidän hyväkseen. Voimme hyvin kuroa sen umpeen kauden aikana, Farke sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt