Kommentti: Surkea vieraspelaaminen tuhoaa Norwichin – Huuhkajien ex-luotsi löysi lääkkeet Pukin pimentämiseen

Julkaistu:

jalkapallo
Norwich pelasi tunnelmallisella Selhurst Parkilla tähän asti parhaan vieraspelinsä. Se ei vaatinut kuitenkaan paljon, ja matka pisteisiin on valtava, kirjoittaa Lari Seppinen.
Selhurst Parkilla on maine yhtenä brittikenttien tunnelmallisimmista stadioneista.

Intohimoinen kotiyleisö ei taaskaan pettänyt. Rummutus, laulut ja raivoisa kannatus rytmittivät Norwichin vierailua Crystal Palacen tiivistunnelmaisessa pyhätössä. Vaisuksi ei jäänyt myöskään täyteen pakkautunut vieraskatsomo, jossa laulettiin Teemu Pukki babya jo alkuminuuteilla.

Ottelu oli odotetun haastava ja toi Norwichin neljännestä reissupelistä neljännen tappion.

Norwich on umpisurkea vierastiimi. Liverpoolia, West Hamia ja Burnleyä vastaan joukkue oli jäänyt täysin aseettomaksi. Palace-vierailu antoi toivoa. Joukkue vei peliä välähdyksittäin vastustajan päätyyn kuin kotinurmella parhaimmillaan.

Roy Hodgsonin ryhmä on kuitenkin mestarillinen tukahduttamaan hyökkäyshalut. Huuhkajien ex-luotsi ei pettänyt. Palacen puolustuslinja seurasi maltilla Pukin liikkeet, ja kovaluinen topparipari tukahdutti maalipaikat minimiin.

Kerran Pukki heilutti verkkoa, kun akrobaattinen laukaus päätyrajan tuntumasta meni vastustajan maalivahdin haaroista sisään. Pallo oli käynyt kuitenkin päätyrajan väärällä puolella, ja kauden seitsemäs maali jäi näkemättä.

Lauantaipäivä pahensi keltapaitojen vammasumaa. Selkävamma piti ykkösvahti Tim Krulin sivussa, ja kesällä hankittu kokenut Ralf Fährmann nilkutti vaihtoon 22 minuutilla. Loppupelin torjui 35-vuotias kolmosvahti Michael McGovern.

Päävalmentaja Daniel Farke ansaitsee vaikeasta alkukaudesta huolimatta hatunnoston. Vaikka resurssit ovat rajalliset, kentälle on saatu taisteleva yksitoistikko, joka on pitänyt kiinni prässäävästä peli-identiteetistään.

On parempi pitää kiinni omasta pelitavasta kuin veivata liikaa vastustajan mukaan. Se tuottaa tarttumapintaa yhteisöön sekä pitkällä jänteellä myös vakautta ja tulosta, kun tyyli on pelaajien selkäytimissä.

Materiaalin rajat tulevat kuitenkin vastaan. Neljä vieraspeliä, joissa 10 päästettyä ja vain yksi tehty maali on saldo, jolla ei säilytä Valioliigassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt