Teemu Pukki on taas tänään kehissä! Brittiasiantuntija IS:lle: ”Häntä rakastetaan maalien, asenteen ja työmoraalin takia”

Julkaistu:

Valioliiga
Teemu Pukki -mania on vallannut Suomen. Miltä kotkalaiskärjen vire näyttää Englannista käsin? The Guardianin jalkapallotoimittaja Paul MacInnes kertoo näkemyksiään Pukista IS:lle.
Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa vieraskentällä Crystal Palacen tänään lauantaina kello 17 alkaen.

Alkulämmittelyksi The Guardianin jalkapallotoimittaja Paul MacInnes kertoo näkemyksiään Pukista Ilta-Sanomille.

Paul MacInnes, seuraat Norwichia tarkasti The Guardianin sivuilla. Mikä on mielestäsi Teemu Pukin salaisuus jalkapalloilijana?

– Hän on kokenut. Tai no, kokeneempi kuin moni muu. Kun uusi kiinnostava pelaaja lyö läpi Englannissa, hän on yleensä alle 23-vuotias (esimerkiksi Marcus Rashford, Raheem Sterling tai James Maddison).

Pukki oli 28-vuotias tullessaan Norwichiin. Siksi ajateltiin, ettei hän ole erityisen hyvä, varsinkin kun hän oli epäonnistunut Celticissä. Totuus on, että Skotlanti kouli häntä. Pukin kokemus on tehnyt hänestä sen pelaajan, joka hän nyt on.

Kuuluuko hän mielestäsi Valioliigan kolmen parhaan hyökkääjän joukkoon?

Ei, mutta vain siksi, että sarjassa on monta hyvää hyökkääjää. Minun mielestäni kolme parasta ovat Sergio Agüero, Harry Kane ja Pierre-Emerick Aubemeyang.

Milloin kiinnitit ensimmäisen kerran huomiosi Pukkiin?

Haastattelin häntä viime vuoden joulukuussa ja pidin häntä hyvin pohdiskelevana ja nöyränä.

Onko Pukilla heikkouksia jalkapalloilijana?

Hän ei tee paljon puskumaaleja. Ei hän ole pisimmästä päästä, mutta yksi maali päällä toistaiseksi ei ole kovin paljon. Varsinkin, kun pääpeli on niin tärkeä osa englantilaista jalkapalloa. Pukki on tehnyt yhtä monta maalia rinnallaan kuin päällään!

Uskotko, että hän jää Norwichiin vielä tammikuun siirtoikkunan jälkeen?

Kyllä. Hän teki juuri uuden sopimuksen. Norwichille olisi järjetöntä myydä hänet eikä kukaan maksa sellaista rahaa – 50 miljoonaa puntaa? – joka saisi seuran miettimään asiaa tosissaan. Lisäksi uskon Pukin nauttivan pelaamisesta Norwichissa ja Daniel Farken alaisuudessa.

Pitäisikö Pukin harkita lähtöä, jos sopiva tarjous tulisi?

Ehkä ensi kesänä, mutta se riippuu tarjouksesta. Jos Norwich onnistuu välttymään putoamiselta, uuden seuran pitäisi olla jostain Euroopan neljästä kovimmasta sarjasta, mutta myös sellainen, joka taistelisi pokaaleista tai pelaisi eurocupeissa. Jos Norwich putoaa, lähtö olisi enemmän kuin todennäköinen.

Miten arvioisit hänen hintansa siirtomarkkinoilla juuri nyt?

Yli 25 miljoonaa puntaa (noin 28 miljoonaa euroa). Hän on huippuviimeistelijä, kaikki tietävät sen jo. Hän on myös fiksu pelaaja, joka tekee valtavasti töitä. Se on hyvä yhdistelmä. Ainoastaan ikä on häntä vastaan.

Jos Norwich putoaa, onko edes mahdollista, että hän jäisi olettaen, ettei loppukaudesta tule pitkää maalitonta putkea?

Uskoisin Pukin olevan yksi pelaajista, joka kiinnostaa muita seuroja. 30-vuotiaana hänet luultavasti myös päästettäisiin pois.

Leimaako epäonnistuminen Celticissä Pukkia yhä Englannissa?

Ei. Uskon että hän on tehnyt jo tarpeeksi sen kuittaamiseksi.

Suomalaiset ovat juuri nyt erityisen innoissaan Pukista, varsinkin kun Valioliigassa ei ole vähään aikaan pelannut suomalaisia. Millainen Pukki-hype Norwichissa on?

Se on iso. Norwichin kannattajat rakastavat Pukkia hänen maaliensa, asenteensa ja työmoraalinsa takia. He rakastavat myös sitä, että Pukki on niin iso tähti kotimaassaan!

Se, että joukkueessa on useampi fanien suosikkipelaaja, esimerkiksi Ben Godfrey ja Emi Buendia, kertoo miten hienoa on olla Norwichin kannattaja juuri nyt.

Onko Pukki Norwichin historian paras hankinta?

Valioliigan aikakaudella ainoa, joka pääsee lähellekään on Darren Huckerby. Laituri nosti melkein yksin Norwichin Valioliigaan 2004. Hän ei tosin tehnyt yhtä monta maalia – eikä hän ollut ilmainen!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt