Teemu Pukin uralta yllättävä kirjapaljastus – joutui puhutteluun HJK:ssa jatkuvan karkinsyönnin takia

Antti Muurinen ja kumppanit koulivat Teemu Pukkia huippu-urheilijan elämään HJK:ssa, uutuuskirja paljastaa.

Teemu Pukki vauhdissa Hakaa vastaan juuri ennen Schalke-siirtoaan elokuussa 2011.

23.9.2019 15:21

Teemu Pukin kasvutarinaa lupaavasta kotkalaisnuorukaisesta Valioliigan maalitykiksi on kertailtu alkusyksyn aikana paljon.

Nyt asiaan saadaan uutta valoa Pukin HJK-pestin (2010-2011) ajalta, kun Juha Kanervan kirjoittama elämäkerta Teemu Pukki – Koko tarina (readme) on ilmestynyt.

Opuksessa kerrotaan, että Antti Muurinen, Juho Rantala ja muu HJK:n valmennusjohto oli huolissaan Pukin fysiikasta, kun hän siirtyi Sevillasta HJK:n riveihin elokuussa 2010.

– Saapuessaan HJK:hon Pukki oli raakile. Muutama asia oli mallillaan: nopeus ja futiskoordinaatio olivat kunnossa. Jälkimmäisellä tarkoitan sitä, että Pukin liikkeet sopivat hyvin peliin, Rantala kertoo kirjassa ja ottaa sen jälkeen puheeksi hyökkääjän puutteellisen fysiikan:

– Hän veti yhden leuan.

Kun Pukki oli ollut puoli vuotta HJK:ssa, valmennus oli edelleen huolissaan tämän sitoutumisesta kovaan harjoitteluun. Kirjassa kerrotaan, että Muurinen, Rantala ja molarivalmentaja Jani Viander pitivät Pukille ”vakavahenkisen puhuttelun” Seinäjoella helmikuussa 2011 pelatun halliturnauksen aikana.

Puhetta oli siitä, että Pukin pitäisi ottaa vastuuta elämästään ja lopettaa esimerkiksi karkinsyönti, jota hän harrasti päivittäin.

Pukki otti vinkistä vaarin, sillä elokuussa 2011 hän siirtyi saksalaiseen Schalkeen. Kun siirtosummasta lankesi 800000 euron siivu myös espanjalaisseuralle, Sevillasta lähetettiin kiitoskirje HJK:lle seuran tekemästä pelaajakehittämistyöstä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?