Teemu Pukki ei yllätä enää ketään – suomalaistykki saa varautua erityistarkkailuun - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Teemu Pukki ei yllätä enää ketään – suomalaistykki saa varautua erityistarkkailuun

Teemu Pukki on joukkueensa tähti, jonka liikkeisiin vastustajat varautuvat suurennuslasilla. Se on kunnianosoitus upeasta alkukaudesta, kirjoittaa IS:n kirjeenvaihtaja Lari Seppinen.

Teemu Pukki ei onnistunut lauantaina maalinteossa, kun Burnley voitti Norwichin 2–0.

21.9.2019 19:18

Kun Burnley Express -lehti ennakoi viikolla lauantaista Norwich-ottelua, puolet artikkelista käsitteli Teemu Pukkia ja hänen hurjan vireensä taustoja.

Pukki ja Suomi ovat juuri nyt taikasanoja, joilla voi sytyttää keskustelun Englannissa. Maalitykin myöhäinen nousu huipulle on ainutlaatuinen tarina, joka hämmästyttää.

Burnleyn kivikovat topparit James Tarkowski ja Ben Mee pitivät hyökkääjän pihdeissä, kun Norwich vieraili Turf Moorin stadionilla. Pukin kärsivällinen liikkuminen puolustuslinjan edessä ja oikea-aikaiset pyrähdykset maalipaikkoihin ovat kaikkien tiedossa.

Burnley on yksi Valioliigan karheimmista joukkueista, joka ei anna vastustajan taitureille tiimakaan ylimääräistä tilaa.

Pukki irtaantui ottelun alussa, kun Tarkowski sähläsi pallon kanssa, mutta Nick Pope venyi upeasti takakulmasijoituksen tielle. Burnley tuhosi prässillä vieraiden heiveröisen puolustuksen ja meni nopeasti 2–0-johtoon. Ottelu päättyi näihin lukemiin, joten Pukki jäi toista kertaa kaudella ilman osumaa valioliigaottelussa.

Norwichin otteluohjelma on ollut ennen Burnley-vierailua haastava. Joukkue on kohdannut kotona Chelsean, Manchester Cityn ja Newcastlen sekä vieraissa Liverpoolin ja West Hamin.

Se asettaa Pukin erinomaisen syksyn perspektiivin. Verkko on heilunut jokaista suurseuraa vastaan. West Ham- ja Burnley-vierailut ovat ainoat, joissa hyökkääjä ei ole tehoillut.

Norwich on surkea vieraskentällä, kun takana ei ole hurmiomaista kotiyleisöä ja vastustaja osaa hyydyttää vauhdikkaan pallollisen pelin. West Ham ja Burnley ovat pimentäneet myös Pukin lähes täydellisesti.

Norwichin ja kotkalaiskärjen täytyy varautua tähän yhä useammin syksyn ja talven viimaisina kuukausina.

Pukin tarina on avattu jokaista isoa ja pientä mediaa myöten Englannissa. Kun vastustajat kohtaavat Norwichin, suomalaisen pimentämiseen kiinnitetään vähintään alitajuisesti ekstrahuomiota.

Se on kunnianosoitus Pukille, joka on kasvanut sarjan vaarallisimpien maalitykkien harvalukuiseen kastiin. Se asettaa uuden haasteen, johon koko joukkueen täytyy löytää vastaukset tulevina viikkoina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?