Pukki-huuma valtaa seuraavaksi Burnleyn, paikallistoimittaja avasi huippuvireen saloja – ”Miellät tällaisia lukuja Messiin ja Ronaldoon” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Pukki-huuma valtaa seuraavaksi Burnleyn, paikallistoimittaja avasi huippuvireen saloja – ”Miellät tällaisia lukuja Messiin ja Ronaldoon”

Norwichin otteista raportoivan David Freezerin mukaan Teemu Pukki on Jumalan asemassa Suomessa.

Teemu Pukki valittiin kuukauden pelaajaksi Valioliigassa.­

20.9.2019 22:09

Teemu Pukin ja Norwichin kausi jatkuu lauantaina, kun sarjanousija matkustaa Burnleyn vieraaksi Turf Moorin stadionille.

Kuuma keskustelunaihe Englannissa on se, voiko suomalaishyökkääjän huima maalivire jatkua. Pukki on mättänyt viidessä valioliigaottelussa kuusi maalia sekä syöttänyt kaksi täysosumaa.

David Freezer raportoi Norwichista Eastern Daily Pressille, Norwich Evening Newsille ja The Pink Un -verkkosivustolle. Freezer kertoi Burnley Expressin haastattelussa, että kotijoukkuetta tuskin tarvitsee erikseen varoittaa kuumavireisestä kotkalaiskärjestä.

– Hän on ollut uskomaton. Tultuaan Norwichiin hän on tehnyt 44 maalia 63 ottelussa seura- ja maajoukkueelle. Miellät tällaisia lukuja Lionel Messiin ja Cristiano Ronaldoon, Freezer hämmästeli.

– Hän on pysynyt kunnossa, mikä on elintärkeää. Suomi on lähellä päästä arvokisoihin ensimmäistä kertaa ikinä, joten hän on juuri nyt maassa kuin Jumala, toimittaja jatkoi.

– Hän on armoton, ei tuhlaa laukauksia, eikä tee turhia juoksuja. Hän on hyvin nerokas pelaaja, joka on kypsynyt paljon, Freezer kuvaili.

Teemu Pukki on vireessä.­

Pukki on käyttänyt alkukaudella tonttinsa tehokkaasti tiimissä, joka ei luo suurseurojen tapaan paljon maalipaikkoja.

Pukki on laukonut Valioliigassa 17 kertaa ja kudeista 12 on mennyt maalia kohti. Verkko on heilunut kuudesti, eli puolet maalia kohti suunnanneista laukauksista on mennyt sisään.

– Emme olleet ikinä kuulleet Teemusta, kun hän teki sopimuksen, mutta nyt hän on ”naurettavassa” vireessä. Aika Celticissä ei ollut totaalinen katastrofi, mutta hän siirtyi Tanskaan ja sai itseluottamuksen maalintekoon Bröndbyssä, Freezer kertoi.

Pukkia on hehkutettu paitsi tehoistaan, ennen kaikkea pyyteettömästä työmoraalistaan. Päävalmentaja Daniel Farke on painottanut kerta toisensa jälkeen, että Pukin arvo määräytyy nöyrän joukkuepelaamisen kautta. Samaa toistaa myös Freezer.

– Hän työskentelee todella kovaa ja on joukkuepelaaja. Hän ei ole lainkaan primadonna ja käyttää mahdollisuutensa, kun ne avautuvat eteen, Freezer kehui.

Pukki teki 29 maalia viime kaudella. Kaikki osumat syntyivät avoimesta pelistä, eikä yksikään esimerkiksi rangaistuspotkusta. Sama tahti on jatkunut Valioliigassa.

– Hän on erityinen pelaaja, joka voitti paljon palkintoja Championshipissä ja joka äänestettiin nyt kuukauden pelaajaksi Valioliigassa. Se on uskomaton tarina, Freezer hehkutti.

– Hän on jo nyt, 12 kuukauden jälkeen, top50-maalintekijä Norwichissa. Se on ilmiömäistä. Hän on vain pysäyttämätön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?