Teemu Pukki on tehnyt maalin joka 74:s minuutti – koko Englannin tilastokärki on tuntematon Akwasi Asante

Julkaistu:

Valioliiga
Valioliigapelaajista vain Tammy Abraham ja Sergio Agüero ovat mättäneet maaleja kovemmalla tahdilla kuin Teemu Pukki.
Teemu Pukki on tehnyt maalin 74 minuutin välein tällä kaudella Valioliigassa. Se on kolmanneksi tehokkaimmin Valioliigassa ja viidenneksi tehokkaimmin kaikilla Englannin sarjatasoilla.

Manchester Cityn Sergio Agüero on maalannut 51 ja Chelsean Tammy Abraham vain 47 minuutin välein.

Seitsemän maalia mieheen tehneet Abraham ja Agüero ovat maalipörssin kärjessä. Pukki on osunut kuudesti. Abraham on pelannut kuudessa ottelussa 331, Agüero 357 ja Pukki 443 minuuttia.

Jos mukaan lasketaan kaikki sarjatasot Englannissa, kärjessä on todellinen yllätysnimi. Kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla, National League Northissa, pelaava Akwasi Asante on tehnyt 11 ottelussa yhtä monta maalia.

Asante on pelannut vain 417 minuuttia, eli hän on osunut 38 minuutin välein.

– Olen liekeissä! Asante vitsaili Cheshire Livelle, joka uutisoi erityisestä tilastosta.

Pukin edellä listalla on niin ikään kuudennella tasolla Guiseley AFC:n paidassa pelaava Aaron Martin. Hän on tehnyt 14 maalia eli osunut pelattuun 900 minuuttiin nähden 64 minuutin välein.

Muuallakin Euroopassa maaleja taotaan huippuliigoissa kovaa tahtia. Yksi huippuvireinen maalitykki on Saksan Bundesliigan Bayern Münchenin Robert Lewandowski. Hän on takonut peräti seitsemän maalia vain neljässä ottelussa. Maali syntyy Agüeron tapaan noin joka 51:s minuutti.

Euroopan muista kärkiliigoista Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa maalipörssin kärkipaikka irtoaa viidellä maalilla. Lyonin Moussa Dembele sekä Lillen Victor Osimhen, Villarrealin Gerard Moreno ja Sassuolon Domenico Berardi johtavat tilastoja näissä maissa.

Italiassa on pelattu vasta kolme kierrosta, Espanjassa neljä ja Ranskassa viisi.

Pukki on siis täysillä mukana jahtaamassa Euroopan ykkösmaalintekijän palkintoa eli ”Kultaista kenkää”. Edellisten 10 vuoden aikana Lionel Messi on napannut tittelin kuudesti, Cristiano Ronaldo kolmesti ja Luis Suarez kahdesti. Suarez ja Ronaldo jakoivat palkinnon kaudella 2013–14.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt