Kommentti: Teemu Pukin maaliputki katkesi – Norwichin iso huolenaihe on puolustuksessa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Teemu Pukin maaliputki katkesi – Norwichin iso huolenaihe on puolustuksessa

Toppareiden loukkaantumiset nostavat synkkiä pilviä Norwichissa. Maaottelutauko tulee kreivin aikaan, kirjoittaa Lari Seppinen Lontoon Olympiastadionilta.

31.8.2019 19:19

Teemu Pukki ja Norwich esiintyivät lähes 60 000 katsojan edessä hulppealla mutta vaisutunnelmaisella Lontoon Olympiastadionilla.

– Pitäkää huoli, että Teemu ei loukkaannu maajoukkueen matkassa, oli vierasfanijoukon tiukka viesti suomalaistoimittajalle ennen ottelun alkua.

Huoli on ymmärrettävä. Norwich on tehnyt neljässä pelissä kuusi maalia, joista Pukki on viimeistellyt viisi ja syöttänyt yhden. Suomalaishyökkääjän loukkaantuminen olisi katastrofi ohuella materiaalilla operoivalle sarjanousijalle.

Itse peli ei lopulta jättänyt vierasjoukkueelle mitään käteen: West Ham piti pisteet kotona 2–0-numeroin Sebastien Hallerin ja Andri Jarmolenkon osumilla. Norwichilta puuttui terävyys kentän yläkolmanneksella.

Pukin maaliputki katkesi neljännessä pelissä, mutta paljon ei ollut tehtävissä. Norwich sortui harhasyöttöihin hyökkäysten ratkaisuhetkillä.

Pukin ainoa laukaus maalia kohti tuli 67. minuutilla. Hieman epätoivoinen yritys boksin ulkopuolelta meni suoraan maalivahdin syliin. Kuvaavaa on, että se oli Norwichin toinen laukaus maalia kohti koko ottelussa.

Pukin suhteen ei ole syytä huoleen. Ykköstykki uurasti tutun nöyrästi pallottomana, prässäsi ja haki läpijuoksuja vastustajan epävarman toppariparin edessä. Kun tarjoilu palaa tutulle tasolle, maalihana pulppuaa taas jatkossa.

Päävalmentaja Daniel Farkella riittää mietittävää. Kanarialinnut on hävinnyt neljästä pelistään kolme ja majailee odotetusti sarjan kellarikerroksessa. Hurmaava pallollinen peli riittää Valioliigaan. Kymmenen päästettyä maalia neljässä pelissä on sen sijaan liikaa nousijatiimille.

Lisähuolta tuo topparitilanne. Timm Klose potee polvi- ja Grant Hanley nivusvammaa. Kapteeni Christoph Zimmermann palasi kehiin, mutta nilkutti vaihtoon jo avausjaksolla.

Ennestään repaleinen alakerta ei kestä poissaoloja. Loppupelin topparina esiintyi debyyttinsä tehnyt Sevillasta lainattu Ibrahim Amadou, jonka varsinainen pelipaikka on keskikentän pohjalla.

Maaottelutauko tulee kreivin aikaan. Norwichin fanit rukoilevat, ettei Pukki kolhi itseään Huuhkajien paidassa, mutta yhtä paljon on syytä toivoa avaintoppareiden paluuta pelikuntoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?