Teemu Pukin fanit ihmettelevät yhtä asiaa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Teemu Pukin brittifanit ihmettelevät yhtä asiaa suursuosikissaan: ”Onko se suomalainen juttu?”

Norwichin fanit kertoivat mielipiteitään Pukista lauantaina Lontoossa.

Teemu Pukki sai brittifanit laulamaan.­

31.8.2019 14:37

Norwichin fanit pitävät Teemu Pukkia yhtenä kaikkien aikojen pelaajista.

Kuningatar Elisabetin olympiapuistossa erottuu edukseen hilpeä kolmikko. Leeroy Rayn, Russell Rayn ja Andrew Cranefieldin suut vääntyvät hymyyn, kun toimittaja kertoo olevansa Suomesta.

– Teemu Pukki baby, Teemu Pukki oh! trio virittää äänijänteitään, vaikka kello 17.00 alkavaan otteluun West Ham–Norwich on vielä monta tuntia aikaa.

Leeroy Ray (vas.), Andrew Cranefield ja Russell Ray luikauttelivat Pukki-lauluja ennen West Hamin ja Norwichin kohtaamista.­

Russel Ray on joukon konkarina fanittanut Norwichia 50 vuotta. Cranefield ja pikkuveli Leeroy ovat 10 vuotta jäljessä.

– Teemu on yksi kaikkien aikojen pelaajistamme. Samaa luokkaa ja jopa ylempänä kuin Chris Sutton ja Grant Holt, Russell Ray ylistää.

Sen jälkeen tulee, pieni pilke silmäkulmassa, kritiikinpoikanen suomalaishyökkääjälle.

– Hän voisi hymyillä hieman enemmän! Onko se jokin suomalainen juttu, ettei hän ikinä hymyile? Russell naurahtaa.

– Hän voi näyttää vakavalta myös jatkossa, kunhan jatkaa maalintekoa, Leeroy toteaa väliin.

Hänen isoveljensä nyökkää hyväksyvästi.

”Pukki nousee suurimpien legendojen joukkoon”

Lontoon Olympiastadionille johtava silta täyttyy viininpunaisista paidoista, mutta ihmismeressä näkyy myös pilkahdus viherkeltaista.

Pelipäivän aamusta nauttii vaimonsa ja poikansa kanssa Mark Arthur, joka on kannattanut Norwichia 53 vuotta – siis koko ikänsä.

– Tiesin, että Teemu voi tehdä maaleja, mutta viisi häkkiä kolmessa pelissä on jotain uskomatonta. Hänen liikkumisensa ja juoksemisensa on upeaa, Arthur kertoo.

Mark Arthur arvostaa Pukin todella korkealle.­

Perheenisällä on vuosikymmenten perspektiivi. Hänen mielestään kentällä vipeltää nyt yksi parhaista joukkueista seuran historiassa. Ja yksi parhaista pelaajista.

– Teemu on todella korkealla. Jos hän jatkaa pitkään, hän nousee suurimpien legendojen joukkoon. Teemu toki on siellä jo nyt, mutta muutama vuosi lisää nostaisi hänet syvään kansanperinteeseen, pelaajaksi, josta ihmiset puhuvat yli sukupolvien, Arthur tuumaa.

Hymyttömyys ei vaivaa Arthuria. Hän ei ole ikinä tavannut pelaajaa henkilökohtaisesti, mutta sanoo Pukin nousseen luonteensa ansiosta legendaksi myös kentän ulkopuolella.

– Jos ihmiset kävelevät vastaan kadulla, Teemu on aina valmis rupattelemaan ja ottamaan yhteiskuvia. Hänellä on aikaa kaikille, jotka seuraavat Norwichia, Arthur kehuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?