Paul Pogba antoi palaa sosiaalisen median rasistisille huutelijoille – julkaisi myös paljon puhuvan kuvan

Julkaistu:

Valioliiga
Manchester Unitedin Paul Pogba ja Marcus Rashford ovat joutuneet sosiaalisessa mediassa rasististen kommentien uhreiksi.
Manchester Unitedin Paul Pogba ja Marcus Rashford ovat molemmat joutuneet rasististen kommenttien kohteeksi sosiaalisessa mediassa.

Keskikenttäpelaaja Pogba ja kärkipelaaja Rashford epäonnistuivat rangaistuspotkuissa perättäisissä Valioliiga-otteluissa. Pelaajien saamista kommenteista on kertonut laajasti muun muassa BBC.


Paljon keskustelua herättänyt ilmiö sai muun muassa Englannin naisten maajoukkueen päävalmentajan Phil Nevillen ehdottamaan, että jalkapalloilijoiden pitäisi boikotoida sosiaalista mediaa.

– Meidän täytyy nyt toimia rajusti jalkapalloyhteisönä. Olen kyllästynyt pelaajieni sosiaalisen median käyttöön. Pohdin, pitäisikö koko jalkapalloyhteisön poistua sosiaalisesta mediasta, koska Twitter ja Instagram eivät tee mitään asialle, Neville pohdiskeli BBC:n mukaan.

Seura itse julkaisi Twitterissä yksiselitteisen kannanoton pelaajiensa kohtaamaan rasismiin viime viikolla.

– Manchester Unitedilla on nollatoleranssi kaikkien rasismin ja syrjinnän muotojen suhteen, seura twiittasi.Guardianin mukaan United on tapaamassa ainakin Twitterin ja Facebookin edustajia keskustellakseen uusista keinoista puuttua rasistiseen kommentointiin sosiaalisen median alustoilla.

Myös monet joukkueen pelaajista ovat antaneet julkisen tukensa pelaajatovereilleen. Sunnuntaina kohun keskiössä oleva Pogba avasi oman sanaisen arkkunsa, ja kirjoitti Twitter-tilillään rohkean vastauksen ikävien kommenttien antajille.

– Esi-isäni ja vanhempani kärsivät, jotta minun sukupolveni saa olla vapaa tänään, työskennellä, kulkea bussilla, pelata jalkapalloa. Rasistiset loukkaukset ovat tietämättömyyttä ja tekevät minut vain vahvemmaksi, sekä motivoivat minua taistelemaan seuraavan sukupolven puolesta, Pogba kirjoitti.

Twiitin kuvassa Pogba pitelee sylissään ilmeisesti omaa lastaan, taustallaan mustaihoisten oikeuksien puolesta taistelleiden Rosa Parksin ja Martin Luther Kingin muotokuvat.Rasismi-ilmiö on pysynyt hengissä Valioliigan ympärillä, vaikka siihen on yritetty puuttua lukuisin keinoin. Rasismia vastaan taistelee muun muassa inklusiivisemman jalkapalloyhteisön puolesta kampanjoiva Kick it Out -järjestö.