Pukki-huuma yltyy! Arvostettu media matkusti Kotkaan kaivamaan sankaritarinan taustoja: ”Kannustava ympäristö on paras”

Julkaistu:

Valioliiga
Arvostettu urheilumedia The Athletic vieraili Kotkassa selvittämässä Teemu Pukki -ilmiötä.
Alun perin pohjoisamerikkalainen ja nykyisin myös Britanniassa vaikuttava arvostettu urheilujulkaisu The Athletic otti oman osansa Teemu Pukki -huumasta.

Norwichin tapahtumia medialle raportoiva toimittaja Michael Bailey matkusti Kotkaan tekemään selkoa Pukin tarinasta juniorivuosista lähtien. Tuloksena syntyi pitkä ja kattava artikkeli Pukin uran vaiheista.

Artikkelissa haastateltiin lukuisia Pukin kanssa tekemisissä olleita ihmisiä Kotkasta, HJK:sta ja Suomen maajoukkueesta. Muun muassa yläasteen rehtori Risto Piipari, Pukkia KTP:ssa valmentaneet Janne Hyppönen ja Jari-Pekka Gummerus, vanhat pelikaverit Niko Ikävalko ja Aki Riihilahti, Pukkia HJK:ssa valmentanut Antti Muurinen sekä Suomen maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva pääsevät ääneen.

Ensin artikkelissa kuljetaan Kotkassa Pukin vanhoilla kotikulmilla ja hänelle merkityksellisissä paikoissa. Samalla käydään läpi hänen varttumisensa vaiheita ja sitä, miten hän päätyi vain 15-vuotiaana KTP:n edustusjoukkueen mukaan. Silloiset valmentajat muistelevat, miten ennakkoluulottomasti ujo poika esiintyi päästyään kentälle.


Siihen ennakkoluulottomuuteen liittyy myös läpi artikkelin rakentuva johtopäätös: rento, harrastusmainen suhtautuminen jalkapallon pelaamiseen on yksi syy sille, miksi Pukki on niin hyvä. Toinen kantava teema on se, miten Pukki on edelleen se sama poika, joka lähti aikanaan Kotkasta: nöyrä, maanläheinen ja kohtelias.

Toisaalta artikkelin luonnekuvausosioissa kiinnitetään huomiota siihen, että Pukki pärjää parhaiten kannustavassa ympäristössä, jossa häntä arvostetaan ja jonne hänet halutaan.

Juttu keskittyy paljon myös Pukin ”uudestisyntymiseen” HJK:ssa epäonnistuneen Sevillan ajan jälkeen. Siinä myös huomioidaan Pukin tehneen saman myöhemmin Bröndbyssä. Kotkalaisella on riittänyt uskallusta ottaa askel taaksepäin mahdollistaakseen jättiharppauksen eteenpäin.

Pukin asema Kotkassa ja Suomessa on artikkelissa tapetilla. Hän on erityisessä asemassa koko kansan tuntemana jalkapalloilijana. Jutussa kuvaillaan, miten jalkapalloilevat lapset ovat pihapeleissä ennemmin Teemu Pukkeja kuin Lionel Messejä tai Cristiano Ronaldoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt