Teemu Pukki loistaa Valioliigassa – brittimedia kaivoi esiin ex-managerin tylyt sanat: ”Hän ei ollut todellinen maalintekijä”

Julkaistu:

Valioliiga
Englantilainen Talk Sport on nostanut esille Celticissä Pukkia valmentaneen Neil Lennonin vuosien takaiset kommentit suomalaiskärjestä.
Englannin Valioliigassa tuhojaan tekevän Teemu Pukin entisen seuran managerin vanhat puheet on nostettu esiin Briteissä.

Englantilainen radiokanava Talk Sport on nostanut Pukkia Glasgow Celticissä valmentaneen Neil Lennonin antamat vanhat kommentit suomalaiskärkeä kohtaan.

Lennon latoi kovaa tekstiä Celticissä vaisusti esiintyneestä hyökkääjästä vuonna 2016.

– Hän ei ollut todellinen maalintekijä. Mielestäni hän pelasi vähän itsensä sisällä, eikä hän näyttänyt todellisia kykyjään, Lennon latasi.

Kotkalainen pelasi Skotlannin ykkösseurassa Celticissä kaudella 2013–2014 38:ssa ottelussa tehden yhdeksän maalia.

Pukki siirtyi 2014–2015 kaudeksi lainalle tanskalaiseen Bröndbyyn, jonne hän siirtyi kauden jälkeen pysyvästi.

Lennon antoi myös kehuja kotkalaisen hyökkääjän suuntaan. Hän ei kuitenkaan uskonut, että Pukin otteet huomattavasti paranisivat Tanskassa.

– Hänestä ei ole tullut supermiestä sen vuoksi, että hän siirtyi Bröndbyn riveihin. Hänellä on edelleen samat ominaisuudet eli hyvä jalka, ja hän on hyvä pelaamaan selkä maaliin päin. Lisäksi hän pystyy liikkumaan linjan taakse hyvin.

– Hän ei ole koskaan ollut kaikkein fyysisimpiä pelaajia, hän ei koskaan ollut sen tyyppinen pelaaja. Hän on on samanlainen pelaaja kuin mitä näimme Celticissä, mutta viihtyy ehkä vähän paremmin skandinaavisessa ympäristössä.

Lennon muistutti kolmen vuoden takaisissa kommenteissaan seurassa olevista realiteeteista.

– Hän on hiljainen poika. Hänellä oli loukkaantumisia Celticissä, mutta kun sinuun laitetaan rahaa siinä seurassa, niin sinun pitää tehdä maaleja, Lennon totesi.

Suomalaista tähtihyökkääjää kohtaan ei ole kuulunut pitkään aikaan soraääniä mistään suunnasta ja syy on ilmiselvä.

Norwichin hyökkääjä on tällä hetkellä koko Valioliigan kuumin hyökkääjä, sillä hän johtaa sarjan maalipörssiä kolmen ottelun jälkeen viidellä osumallaan.

Pukki viimeisteli lauantaina Chelsea vastaan pelatussa 2–3 -tappiopelissä yhden maalin sekä maalisyötön. Suomalaisen hyökkääjän esitykset ovat olleet valtavien kehujen ympäröimiä viime viikkojen ajan.
Teemu Pukin kasvavaa suosiota kuvaa se, että hänen kuva on nostettu Valioliigan virallisen Facebook-tilin kansikuvaksi. Valioliigan tilillä on yli 42 miljoonaa tykkääjää ja 43 miljoonaa seuraajaa.


Neil Lennon jätti managerin pestinsä Celticissä toukokuussa 2014, ja siirtyi Bolton Wanderersin peräsimeen kahdeksi kaudeksi.

Pohjois-Irlannista kotoisin olevan managerin ja Tanskassa pelanneen suomalaisen tiet kohtasivat Euroopan liigan karsinnoissa vuonna 2016, jossa Lennonin manageroima Hibernian kohtasi Bröndbyn.

Teemu Pukki vei kuitenkin pidemmän korren kyseisestä otteluparista, sillä Bröndby tiputti Hibernianin ulos Euroopan liigan karsinnoista rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 5–4.

Tämän vuoden helmikuussa Celticin manageriksi palannut Lennon tietää, että Pukki on nykyisin aivan eri pelaaja kuin tämän Celtic-vuosinaan.

Managerin kritiikki on vaihtunut kehuiksi.

– Pukki on nyt jännittävä valioliigapelaaja. Epäilen, että kovinkaan moni ihminen ei osannut ennustaa sitä. Hän oli noin vuoden Celticissä ja teki vain yhdeksän maalia, Lennon kommentoi Scottish Sunille.

– Hänestä on kypsynyt huippuhyökkääjä.