Kommentti: Nämä miehet ansaitsevat erityiskiitokset Teemu Pukin maalivireestä

Julkaistu:

Valioliiga
Todd Cantwellin ja Emiliano Buendian millintarkat syötöt mahdollistavat tulikuuman suomalaiskärjen maalivireen, kirjoittaa IS:n toimittaja Lari Seppinen.
Teemu Pukin maalivire hurmaa Norwichissa. Se näkyy ja kuuluu Carrow Roadin lehtereillä. Hurmioitunut kotiyleisö kohahti, kun kuuluttaja huusi ennen Chelsea-pelin alkua viimeisenä numerolla 22 pelaavan Pukin nimen.

Norwich nöyrtyi lontoolaisjättiä vastaan 2–3-tappioon, mutta Pukki viimeisteli kauden viidennen häkkinsä.

Suomalaisesta huokuu nöyryys. Pukki muistaa julkikommenteissaan koko joukkuetta: Kuinka hänen täytyy vain tehdä oikea-aikaiset juoksut ja tiimi takana kyllä järjestää tontit.

Erityiskiitoksen ansaitsee yllättävä nimi: Todd Cantwell alusti viikko sitten Newcastlea vastaan kaksi Pukin maalia. Chelseaa vastaan Pukki syötti Cantwellin osuman.

21-vuotias englantilainen ei ollut odotettu avauksen pelaaja ennen kauden alkua, mutta hän on vallannut vakuuttavasti vasemman laitahyökkääjän paikan. Cantwell pelasi viime kaudella 24 sarjaottelua Championshipissä tehden maalin ja syöttäen kaksi. Valioliigassa samat tehot ovat kerääntyneet kolmessa pelissä.

Viime kaudella Pukkia ruokki taitava kuubalainen Onel Hernandez, jonka Cantwell on tylysti jättänyt vaihtopenkille.

Norwichin avausmaali oli tehokaksikon yhteistyötä parhaimmillaan. Lyhytsyöttöpeli mursi Chelsean puolustuslinjan, ja Pukki pyrähti rangaistusalueelle. Kotkalaiskärki jatkoi maalin eteen, josta Cantwellilla oli helppo työ viimeistellä.

Toisella laidalla Pukkia ruokkii 22-vuotias Emiliano Buendia. Argentiinalaisen millintarkka syöttö vapautti Pukin kauden viidenteen maalinsa. Buendia on niin ikään alustanut Pukin alkukauden osumista kaksi. Laatu ei yllätä. Buendia syötti viime kaudella 12 maalia Championshipissä, eniten joukkueestaan.

Pukki saa ansaitusti hehkutusta. Viisi maalia kolmessa ottelussa on liki täydellinen suoritus. Erinomaiset taustavoimat ovat kuitenkin kaikki kaikessa maalivireen takana.

Norwichissa on syytä toivoa, että Buendia ja Cantwell pysyvät kunnossa läpi pitkän kauden. Tällöin myös Pukki jatkaa väistämättä tahtiaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt