Teemu Pukki laittoi tänään tilastoja uusiksi – vain yksi mies Valioliigan historiassa on pystynyt samaan

Julkaistu:

Valioliiga
Teemu Pukki on tehnyt kolmessa ensimmäisessä Valioliiga-ottelussaan viisi maalia. Samaan on Valioliigassa pystynyt aiemmin vain Pavel Pogrebnjak.
Teemu Pukki jatkoi maalihurjasteluaan Valioliigassa lauantaina, kun Norwich kohtasi kotikentällään Chelsean. Suomalainen viimeisteli Norwichin 2–2-tasoitusmaalin millintarkalla viimeistelyllä pienestä kulmasta puolen tunnin pelin jälkeen.

Pukki avasi maalitilinsä Valioliigassa avausottelussa Liverpoolin vieraana ja iski viikkoa myöhemmin hattutempun kotiottelussa Newcastlea vastaan. 29-vuotias suomalainen johtaa Valioliigan maalipörssiä viidellä osumallaan.

Pukin kauden maaginen alku on nostanut suomalaisen harvinaiseen seuraan. Kotkalainen on OptaJoen Twitter-tilin mukaan kymmenes pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa kolmessa ensimmäisessä pelaamassaan Valioliiga-ottelussa.

Vielä harvinaisempaa on ollut viiden maalin iskeminen kolmessa ensimmäisessä ottelussa: siihen on pystynyt aiemmin vain Pavel Pogrebnjak.Venäläinen siirtyi Fulhamin riveihin alkuvuodesta 2012. Hän osui kerran sekä avausottelussaan Stoke Cityä vastaan, että toisessa pelissään QPR:n maaliin. Kolmannessa pelissä Wolverhampton Wolvesia vastaan syntyi hattutemppu.

Pogrebnjak siirtyi kauden päätteeksi Fulhamista Readingiin, ja pelasi siellä Valioliigassa vielä yhden kauden. Hän teki Englannin pääsarjassa yhteensä 11 maalia.

Norwichin ja Chelsean ottelu päättyi lopulta vieraiden 3–2-voittoon. Norwich pelaa seuraavan kerran 27. elokuuta, kun Englannin liigacupin ottelussa vastaan asettuu Crawley.

Valioliigassa Norwichin seuraava ottelu on lauantaina 31. elokuuta West Hamia vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt