Teemu Pukille sataa kunniamainintoja Britanniassa – legendaarinen maalitykki ylistää: ”Suomalainen murjoi Newcastlen”

Julkaistu:

valioliiga
Teemu Pukki löytyi liki jokaisen suuren brittimedian viikon joukkueesta.
Teemu Pukin hattutemppu Newcastlen verkkoon puhuttaa Englannissa edelleen. Norwich kaatoi lauantaina Newcastlen 3–1 suomalaishyökkääjän maalien ansiosta.

Maalisateen vuoksi Pukin laariin on satanut myös paljon kunniaa. Hänet valittiin viikon joukkueeseen mediasta toiseen. Valioliigan virallisilla verkkosivuilla valinnat tekee 1990-luvun maalikanuuna Alan Shearer. Pukki oli itseoikeutetusti ryhmässä mukana.

– Huikea hattutemppu. Suomalainen murjoi Newcastlen Carrow Roadilla, Shearer perustelee valintaansa.Joukkue julkistettiin Valioliigan virallisella Twitter-tilillä, jolla on yli 20 miljoonaa seuraajaa. Shearer on yhä Valioliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä 260 maalilla.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n asiantuntija ja entinen huippupelaaja Garth Crooks on vastannut pitkään viikon joukkueen valitsemisesta. Pukki oli siinäkin mukana.

– Kuka tahansa hattutempun tekijä ansaitsee roppakaupalla kehuja. Mitä tulee Newcastleen niin sanoin jo viime viikolla, että manageri Rafa Benitezin lähtö jätti Newcastlen ajelehtimaan ilman suuntaa. Seura näyttää olevan täysin hukassa, Crooks kirjoittaa.

Sky Sports pitää Pukkia erityisen korkeassa arvossa. Suomalaishyökkääjä on Skyn pelaajarankingissa komeasti ykkössijalla. Pukki ohitti rankingissa ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä olleen Raheem Sterlingin.

Pukki kuuluu myös Skyn manageripelin Sky Sports Fantasy Footballin viikon joukkueeseen.

– Moni on sanonut sanottavansa Pukin kyvystä pärjätä Valioliigassa, mutta neljä maalia kahteen peliin saattaa olla jo vastaus kriitikoille. Pukki vaikuttaa luontaiselta viimeistelijältä, kuten hattutemppu Newcastlea vastaan osoitti, sivustolla kirjoitetaan.

Myös mm. jalkapallosivusto 90min noteerasi Pukin hattutempun valinnalla viikon joukkueeseen.

– Jos Pukki ei ole tuttu vielä Championshipin otteistaan, niin sinun pitäisi tietää hänestä viimeistään nyt. Hattutemppu oli upea, ja huima volley oli kirsikka kakun päällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt