Tulikuuman Teemu Pukin urasta spekulaatiota Espanjassa – esille nousi suomalaisen erikoinen ongelma ajalta Sevillassa

Julkaistu:

valioliiga
Teemu Pukki ei onnistunut läpimurrossa teinipelaajana Espanjassa. Jättipotti osui kohdalle myöhemmin.
Teemu Pukki on yksi koko jalkapalloilevan maailman kuumimmista nimistä juuri nyt. Niin käy, kun tekee neljä maalia kahdessa ottelussa Valioliigassa.

Norwichin hyökkääjä Pukki ampui hattutempun viime viikonloppuna Newcastlen verkkoon 3–1-voitossa. Hän osui myös kauden avauspelissä Liverpoolia vastaan.
Nyt Pukin uroteot on noteerannut Espanjan suurimpiin urheilumedioihin lukeutuva AS. AS muistelee nuoren ”Temmu” Pukin aikaa Sevillan organisaatiossa.

Pukki siirtyi Espanjaan KooTeePeestä tammikuussa 2008. Suomalaisseura sai 180 000 euron siirtokorvauksen tuolloin 17-vuotiaasta hyökkääjälupauksesta. Hän esiintyi kerran Sevillan edustusjoukkueen ottelussa ja pelasi pääosan peleistään seuran kakkosjoukkueen paidassa.

– Tänään Pukki loistaa Norwichissa, mutta hän voisi yhtä lailla olla Sevillan hyökkääjä, mutta Andalusian pääkaupungille tunnusomainen kuumuus kävi liian rajuksi, toimittaja Alberto Sierra kirjoittaa.

AS siteeraa brittilehti Telegraphia, jolle Pukki kertoi viimeksi ajastaan Espanjassa.

– Olin teini-ikäinen, ja siirto oli minulle varmastikin pykälää liian kova. Asuin kaukana kotoa ja sää Sevillassa oli tietysti paljon kuumempi kuin se, mihin olin Suomessa tottunut. Oli niin kuuma, eikä ensimmäisinä viikkoina asunnossani ollut ilmastointia, Pukki kertoi brittilehdelle.

Pukki kertoi, että Teija-äidin muutto Sevillaan helpotti sopeutumista, mutta vaikeudet kieliopintojen kanssa ja oma ujous tekivät asioista vaikeita.

– Se oli rankkaa, eikä homma lopulta toiminut, mutten muuttaisi mitään.

Pukki pelasi ainoan ottelunsa Sevillan ykkösjoukkueessa 25. tammikuuta 2009. Hän tuli vaihdosta kentälle 0–2-tilanteessa Racing Santanderia vastaan.

Pukki muistelee aikaansa Sevillassa lämmöllä. Kun suomalainen debytoi A-maajoukkueessa vuonna 2009, hän lahjoitti pelipaitansa seuran tekniselle johtajalle Monchille.

Sevillassa läpimurto ei onnistunut, joten Pukki palasi Suomeen ja HJK:hon. Sinivalkoraidoissa pelit sujuivat erinomaisesti, ja Pukki siirtyi Saksan suurseuraan Schalkeen.

Saksassa tai Skotlannin jättiseurassa Celticissäkään lopullinen läpilyönti ei onnistunut. Se tapahtui viimein Tanskan Bröndbyssä, josta Pukki jatkoi vuosi sitten Norwichiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt