Jari ja Kirsi näkivät Teemu Pukin maalit aitiopaikalta – ”Olihan se ihan uskomatonta”

Julkaistu:

jalkapallo
Norwich Cityn kannattaja Jari Korkki koki suomalaista futishistoriaa paikan päällä.
Teemu Pukin lauantai-illan kolme maalia ovat olleet iso puheenaihe kaikkialla. Politiikan toimittaja, kirjailija Jari Korkki pääsi kokemaan ”Pukki Partyn” paikan päällä yhdessä puolisonsa Kirsi Mäkisen kanssa.

– Olihan se ihan uskomatonta. Ajattelin pelin alkaessa, että jos Teemu tekisi yhden maalin, niin se olisi tälle retkelle ihan hyvä. Nyt kävi niin, että niitä maaleja tuli vähän enemmän. Lisäksi Norwich oli täysin ylivoimainen kentällä. Ei voi sanoa, että tuplajättipotti, vaan jotain vähän enemmän, Korkki hehkuttaa Ilta-Sanomille.

Korkin mukaan ottelussa oli paikan päällä muitakin suomalaisia, mutta hän oli liikkeellä kahdestaan puolisonsa kanssa. Korkki on kotoisin Pukin tavoin Kotkasta. Jalkapallon ystävänä hän on seurannut kotikaupunkinsa miestä läheltä useita vuosia.

– Teemu on pystynyt aina ottamaan sen seuraavan askeleen urallaan eteenpäin. Olen seurannut Teemua siitä asti, kun hän oli viisitoista ja hänet nostettiin KTP:n liigajoukkueeseen. Matkan varrella on ollut hirveästi vähättelyä, jotenkin sellaista suomalaiskansallista ”ei tästä mitään tuu kuitenkaan”. Nyt kannattaa olla ylpeä Teeemusta – ei vain kotkalaisten vaan kaikkien suomalaisten. Eiköhän tämä hyödytä myös Huuhkajia.

Aiotko käydä useammissa Norwichin peleissä tällä kaudella?

– On se mahdollista. Lipunhankinnan kannalta oli järkevää lunastaa seuran jäsenyys. Jäsenmaksulle tulisi lisää katetta, jos kävisi useamman pelin katsomassa.

Mitä ajattelit, kun Teemu Pukki teki ensimmäisen maalin?

– Olin kulmalipulla juuri siinä päädyssä, johon Teemu teki ensimmäisen maalin. Näin sen todella hyvin. Näin tilanteen niin, että kun syöttö tuli, niin Teemu tällää tosta maalin. Teemulla ei ole hirveästi tapana vetää kolmanteen kerrokseen, vaan jopa kiusallisella tavalla sijoittaa kulmaan maalivahdin ohi. Tämä oli epätyypillinen Teemun maali siinä mielessä.

Katso maali alta:

Kävikö mielessä, että Pukki tekee vielä hattutempun, kun toinen maali tuli?

– Kyllä, siinä oli vielä pari paikkaa muutenkin. Jo ennen ensimmäistä maalia tuli sellainen olo, että Norwich hakee Teemua koko ajan. Siinä oli kaksi tai kolme sellaista tilannetta, kun Teemu sai pallon, niin tapahtui jotain erikoista. Tilanne muuttui heti vaaralliseksi. Ensimmäisen maalin kohdalla ajattelin, että tämä on nyt kuitattu. Oli kiva nähdä Teemun maali, ei tullut hukkareissua. Toisen maalin kohdalla ajattelin, että hattutemppu on vain ajan kysymys.

Pukin ja Norwichin kausi jatkuu ensi viikon lauantaina, kun Chelsea saapuu vieraaksi Norwich Cityn Carrow Road -stadionille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt