Muistatko? Päivälleen kahdeksan vuotta sitten Teemu Pukki nousi koko kansan tietoisuuteen

Julkaistu:

jalkapallo
Kahdeksan vuotta sitten HJK kohtasi Euroopan liigan karsinnassa saksalaisen suurseuran FC Schalke 04:n.
Teemu Pukki teki lauantaina Norwich Cityn Valioliigakauden kotiavauksessa Newcastlea vastaan hattutempun, kolme maalia. Katso alta Pukin avausmaali:
Kotkalaislähtöisen suomalaishyökkääjän nimi on nyt kaikkien jalkapalloa seuraavien huulilla. Mutta muistatko milloin Pukki nousi ensimmäisen kerran Suomessa koko kansan tietoisuuteen?

Siitä on sunnuntaina 18. elokuuta 2019 päivälleen kahdeksan vuotta. Pukin silloinen seurajoukkue HJK kohtasi saksalaisen suurseuran FC Schalke 04:n Euroopan liigan pudotuspelikierroksen 1. osaottelussa. Ottelu päättyi monen yllätykseksi HJK:n 2–0-voittoon ja Pukki teki molemmat Klubin maalit.

Katso Pukin maalit Schalkea vastaan Helsingissä.

Ensimmäisessä maalissa Pukki eteni oikealta laidalta, leikkasi hieman keskelle ja laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta pallon takanurkkaan ohi Schalken maalivahdin Ralf Fährmannin. Hauska yksityiskohta on se, että Fährmann siirtyi kesällä Schalkesta Pukin seurakaveriksi Norwich Cityyn.

Toisessa maalissaan Pukki pääsi karkuun saksalaisten epäonnisesta purusta, eteni rangaistusalueelle ja laukoi oikealla jalallaan takanurkkaan.

Toinen osaottelu Schalken kotikentällä Gelsenkirchenissä päättyi Schalken 6–1-voittoon. Pukki teki myös siinä ottelussa HJK:n maalin.

Muutamaa viikkoa myöhemmin Schalke osti Pukin HJK:sta.
Teemu Pukki, 29, on kotkalaisen KTP:n kasvatti. Sieltä hän siirtyi ensin Espanjan Sevillaan, mutta palasi vuonna 2010 Suomeen ja liittyi HJK:hon. Sieltä tie vei Schalken, Celticin ja Bröndby IF:n kautta toissa kesänä Norwichiin. Loppu on suomalaista jalkapallohistoriaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt