Teemu Pukki on Norwichin ensimmäinen hattutempun tekijä Valioliigassa 26 vuoteen: ”Saimme tämän kaverin ilmaiseksi...” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Teemu Pukki teki Norwichille ensimmäisen hattutempun Valioliigassa 26 vuoteen: ”Saimme tämän kaverin ilmaiseksi...”

Teemu Pukista tuli historian toinen hattutempun Valioliigassa viimeistellyt suomalaispelaaja.

Nimi ja numero mieleen! Teemu Pukki loistaa nyt myös Valioliigassa.­

18.8.2019 6:55

Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki otti epäilijöiltään lopullisesti luulot pois lauantaina. Kauden kotiavauksessa Carrow Roadilla vietettiin PukkiPartyja peräti kolme kertaa, kun Pukki iski Newcastlea vastaan pelatussa ottelussa huiman hattutempun.

Eipä olisi Pukin ura Valioliigassa paljon paremmin alkaa! Hän osui heti valioliigadebyytissään Liverpoolia vastaan ja nyt toisessa pelissä syntyi kolme maalia.

Suorituksellaan Pukki sai nimensä lukuisiin komeisiin tilastoihin.

Hänestä tuli vasta historian neljäs Norwichin pelaaja, joka on pystynyt viimeistelemään hattutempun. Edellisestä Norwichin pelaajan valioliigahattutempusta on ehtinyt kulua 26 vuotta. Kyseinen pelaaja oli englantilaishyökkääjä Efan Ekoku vuonna 1993 Evertonia vastaan pelatussa ottelussa (Lähde: SkySportStatto).

Pukista tuli myös ensimmäinen Norwichin pelaaja sitten joulukuun 1994 ja Ashley Wardin, joka on onnistunut maalinteossa kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Valioliigassa (Lähde: OptaJoe).

Tilastopalvelu Gracenoten mukaan Pukki on Valioliigan historian kolmas pelaaja, joka on onnistunut viimeistelemään neljä maalia joukkueensa kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Aiemmin samaan ovat pystyneet Liverpoolin Robbie Fowler kaudella 1994–1995 ja Chelsea Gianluca Vialli kaudella 1997–1998. Lauantaina tuohon joukkoon liittyi myös Manchester Cityn Raheem Sterling.

Pukki on toinen suomalaispelaaja, joka on onnistunut iskemään hattutempun Valioliigassa. Edellisestä ja pitkään ainoasta oli ehtinyt kulua jo reilut 11 vuotta. Mikael Forssell iski kolme maalia maaliskuussa 2008. Tuolloin Forssellin edustama Birmingham City kaatoi Tottenhamin 4–1.

Pukki loisti Carrow Roadilla jo viime kaudella – tuolloin Championshipissä. Hän viimeisteli 29 osumaa, ja hänet valittiin Norwichin mestaruuteen päättyneellä kaudella Championshipin Vuoden pelaajaksi.

Kotkalaislähtöinen pelaaja siirtyi Norwichiin kesäkuussa 2018. Siirtosumma oli pyöreät nolla euroa, sillä Pukin sopimus Brøndbyn kanssa oli päättynyt.

Pukin hattutempun jälkeen kyseinen, nyt täysin käsittämättömältä tuntuva fakta muistettiin mainita myös Norwichin virallisella Twitter-tilillä.

– Ja ajatella, että saimme tämän kaverin ilmaiseksi... Norwichin Twitterissä päiviteltiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?