Hattutempun mättänyt Teemu Pukki säteili tyytyväisyyttä – ”Hyökkääjälle parasta, mitä voi tehdä” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Hattutempun mättänyt Teemu Pukki säteili tyytyväisyyttä – ”Hyökkääjälle parasta, mitä voi tehdä”

Teemu Pukista tuli Norwichin historian neljäs pelaaja ja toinen suomalainen, joka on tehnyt hattutempun Valioliigassa.

Teemu Pukki on aloittanut Valioliiga-kautensa upealla tavalla.

17.8.2019 21:01

Teemu Pukki säteili tyytyväisyyttä 3-1-voiton ja hattutempun jälkeen. Tulikuuman suomalaiskärjen kolme maalia siivittivät Norwichin voittoon kauden kotiavauksessa.

– Saimme kolme pistettä. Tämä oli upea peli. Oli uskomatonta tehdä hattutemppu. Se on hyökkääjälle parasta, mitä voi tehdä, Pukki sanoi pelin jälkeen.

Pukki kantoi itseoikeutetusti palloa, jolla hän viimeisteli temppunsa. Hänestä tuli Norwichin historian neljäs pelaaja, joka on tehnyt knallin Valioliigassa. Suomalaispelaajista samaan on pystynyt vain Mikael Forssell.

– Tyttäreni kenties leikkii pelipallolla. Sille tulee erityinen paikka, Pukki kertoi.

Etenkin avausmaali oli upea. Kulmapotkutilanteen jälkeen pallo ajautui Pukille, joka laukoi sen volleyna etuyläkulmaan.

– Se oli mahdollisesti hienoin, jonka olen tehnyt Norwichille, Pukki totesi.

Tässä syntyy Pukin upea 1–0-maali.

Kotkalaiskärki jakoi kehuja koko joukkueelle. Erityismaininnat saivat kaksi jälkimmäistä maalia syöttänyt Todd Cantwell sekä saksalaispäävalmentaja Daniel Farke.

– Cantwell oli todella hyvä harjoituskaudella sekä avauspelissä Liverpoolia vastaan. Nautin pelaamisesta hänen kanssaan. Hän löytää minut kentällä. Farke painaa meitä kaikkia eteenpäin ja kehittää jokaista pelaajana, Pukki kehui.

Norwichin haaste ei helpotu viikon päästä, kun vastaan asettuu kotikentällä kestomenestyjä Chelsea. Hurmiossa pelaava joukkue ja maaleja mättävä Pukki eivät lähde peruuttelemaan.

Hyökkääjä uskoo, että Newcastle-voitosta voi ottaa paljon positiivista mukaan.

– Meillä on viikko aikaa treenata ja valmistautua ensi lauantain peliin.

Pukki avasi maalihanat viikko sitten, kun Norwich hävisi kauden avausottelun 4-1 Liverpoolissa. Hänellä on kasassa nyt neljä maalia kahdessa ottelussa.

– Ensimmäinen maali on aina sellainen, jonka haluat tehdä niin nopeasti kuin mahdollista. Oli tärkeää, että tein sen siellä maailman parhaita puolustajia vastaan, Pukki myhäili.

Vaikka alku on ollut huima, hyökkääjä ei halua asettaa tavoitteita maalimäärälle. Niin hän ei tehnyt myöskään viime kaudella, kun Championshipissä irtosi maalikuninkuus 29 häkillä.

Teemu Pukki tuulettaa upeaa voittoa. Muistoksi hattutempusta hän sai tietysti pelipallon.

Kovalla, nöyrällä työnteolla maalit seuraavat perässä. Pukki korostaa joukkueen tukea taustalla.

– Minun täytyy vain löytää paikkoja, joista teen maalit. Uskon joukkueeseen sataprosenttisesti. He löytävät minut boksissa. Toivottavasti maalinteko jatkuu, Pukki summasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?