Kommentti: Norwich ja Teemu Pukki kuuluvat Valioliigaan – Mikael Forssellin maaliennätyksen rikkominen on realismia - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Norwich ja Teemu Pukki kuuluvat Valioliigaan – Mikael Forssellin maaliennätyksen rikkominen on realismia

Norwich ei ole tinkinyt pelitavastaan. Se on erinomainen uutinen joukkueen säilymishaaveiden ja Valioliigaa dominoivan Teemu Pukin kannalta, kirjoittaa Lari Seppinen Norwichista.

17.8.2019 20:21

Teemu Pukki on juuri nyt Suomen kuumin urheilija. Maalien mättäminen, saati edes isossa roolissa pelaaminen, ei ole suomalaiselle arkipäivää Valioliigassa.

Suomalaispelaajan hattutemppu maailman kovimmassa jalkapallosarjassa on mittaluokaltaan uskomaton temppu.

Valioliigaa on vasta kaksi kierrosta takana, mutta upeat osumat Liverpoolin ja Newcastlen verkkoon ovat väkevä näyte kotkalaiskärjen kyvyistä. Jos kesällä oli epäilyksiä, voiko Pukki siirtää tehovireen Championshipistä tasoa korkeammalle, kysymykset ovat hiljentyneet nopeasti.

Pukin viimeistely Liverpoolin vieraana oli kylmänviileä sijoitus taka-alakulmaan. Osuma osoitti maalintekijän kliinisyyttä, mikä on urheilullisen hyökkääjän suurin vahvuus.

Newcastlea vastaan Pukki pisti paremmaksi. Ensimmäinen osuma oli upea taidonnäyte. Pallo ajautui kulmapotkun jälkitilanteesta rangaistusalueen sisällä kytänneelle hyökkääjälle, joka painoi volleystä upeasti etuyläkulmaan. Toinen maali oli tarkka sijoitus vasempaan alakulmaan. Knallin täydentänyt maali jatkoi samaa linjaa.

Teemu Pukki viimeisteli hattutempun, kun Norwich voitti kotonaan Newcastlen.

Kysymysmerkkejä on leijunut myös Norwichin ympärillä. Pallonhallintaan ja lyhytsyöttöpeliin nojaava pelitapa tuotti upeaa tulosta Championshipissa. Voisiko verrattain pieni seura haastaa samalla tavalla isompansa Valioliigassa?

Päävalmentaja Daniel Farke teki oikean ratkaisun, kun ei tinkinyt tuumaakaan peli-identiteetistä avauskierroksella Liverpoolissa. Vaikka joukkue sai 4–1 kuokkaan, taidokas hyökkäyspeli laittoi toisinaan jopa suurseuran ahtaalle.

Newcastlea vastaan nähtiin pelitavan voima, kun vastassa on samantasoinen tai heikompi nippu. Kotiyleisö osoitti suosiotaan, kun Norwich syötti itseensä vastustajan paineen alta pois. Pukki liikkui vastustajan puolustuslinjan edessä nerokkaasti. Newcastlen topparit olivat helisemässä, kun pallonhallinta johti ratkaisevaan murtosyöttöön ja Pukki pyrähti räjähtävästi pystyjuoksuun.

Mikael Forssell teki 17 maalia kaudella 2003–04 Birminghamille. Se on korkein suomalaispelaajan maalimäärä Valioliigassa. Jos Norwich pitää kiinni pelitavastaan ja Pukki pysyy terveenä, ennätyksen rikkominen on realismia. Silloin puhutaan yhdestä suomalaisjalkapalloilijan kaikkien aikojen saavutuksesta. Matka on pitkä, mutta suunta on oikea.

Sen ovat kaksi valioliigapeliä kiistattomasti osoittaneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?