Teemu Pukki ja railakas pelityyli voivat auttaa Norwichin pääsyä suomalaisten sydämiin – ”Aikamoista sexy footballia” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Teemu Pukki ja railakas pelityyli voivat auttaa Norwichin pääsyä suomalaisten sydämiin – ”Aikamoista sexy footballia”

Teemu Pukki ja railakas pelityyli ovat luoneet etsikkoajan, jolloin Norwich voi sulautua suomalaisfanien sydämiin.

Norwichilla on Suomessa pieni mutta intohimoinen faniyhdistys.­

17.8.2019 13:19

Riku Vihreäsaari oli vuonna 2011 perustamassa Finnish Canaries -faniryhmää englantilaiselle jalkapallojoukkue Norwichille. Idea syntyi huumorin varjolla tamperelaisessa, sittemmin edesmenneessä Pub Höyryssä.

– Olimme katsomassa poikien kanssa peliä. Totesimme, että tämähän on sympaattinen joukkue, jota kukaan ei kannata Suomessa eli eiköhän me aloiteta, Vihreäsaari naurahtaa.

Jos kahdeksan vuotta sitten katedraalikaupungin seura oli tuntemattomuus, nyt hyökkääjätähti Teemu Pukki on nostanut sen suomalaisten huulille.

Kiinnostus on kasvanut, mutta faniryhmän koossa se ei ole toistaiseksi näkynyt. Joukossa on noin 20 ihmistä, jotka kokoontuvat katsomaan televisio-otteluita Tampereella. Nykyinen kokoontumispaikka on olutravintola Konttori.

– Moni suomalainen kannustaa ensisijaisesti Pukkia, mutta myös Norwichilla on etsikkoaika käsillä. Viihdyttävällä pelillä voi saada kannattajia puolelleen, ja joukkue pelaa aikamoista sexy footballia, Vihreäsaari tuumaa.

Vihreäsaaren tapaamiset faniporukassa ovat jääneet vähemmälle, sillä hän asuu nykyisin Maltalla. Hän pyrkii katsomaan kaikki Norwichin pelit mahdollisuuksien mukaan.

Norwichin suomalaiset fanit saivat heti iloittavaa, sillä Teemu Pukki iski maalin ensimmäisessä valioliigaottelussaan.­

Norwichin avausottelu Liverpoolin vieraana päättyi 1–4-tappioon, mutta fiilikset ovat korkealla ennen lauantain kotipeliä Newcastlea vastaan.

– Tavoitteena on ensisijaisesti sarjassa säilyminen, kaikki muu on plussaa. Lähdimme positiivisella pallolla Anfieldille. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulee molemmissa päissä kenttää eli pelaaminen on yleisöystävällistä, oli Pukki kärjessä tai ei, Vihreäsaari sanoo.

Pukin 29 maalia Championshipissä oli yksi kovimpia yhden pelaajan saavutuksia Norwichissa. Joukkueen edellinen maaliennätys oli Grant Holtilla, joka mätti 24 häkkiä kaudella 2009–2010 Ykkösliigassa.

Vihreäsaari on vakuuttunut, että Pukin lento jatkuu myös Valioliigassa. Odotukset ovat korkealla.

– Pukin liike oli hyvää ja juoksutiloja löytyi Liverpoolia vastaan. Parikymmentä maalia olisi hyvä. Tällä pelityylillä pelataan suoraan Pukin lapaan, kun vain itseluottamus pysyy korkealla, hän sanoo.

Finnish Canaries käy perinteisesti kerran kaudessa Carrow Roadilla, mutta yhteistä reissua alkaneelle kaudelle ei ole vielä sovittu. Intohimoinen suomalaisfanijoukko on kerännyt pientä kulttimainetta Norwichissa.

– On ollut haastattelua BBC:llä ja milloin missäkin. Monia kiinnostaa suomalainen näkökulma etenkin nyt, kun Pukki on otsikoissa, Vihreäsaari iloitsee.

Valioliiga: Norwich–Newcastle Viasat Jalkapallo la klo 16.55

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?