Jalkapalloilija Emiliano Sala kuoli traagisessa lentoturmassa – selittääkö uusi löydös onnettomuuden syyn? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Jalkapalloilija Emiliano Sala kuoli traagisessa lentoturmassa – selittääkö uusi löydös onnettomuuden syyn?

Jalkapalloilija Emiliano Sala ja lentäjä David Ibbotson kuolivat, kun pienkone putosi Englannin kanaaliin.

Emiliano Sala menehtyi lento-onnettomuudessa.­

14.8.2019 19:22

Argentiinalainen jalkapalloilija Emiliano Sala kuoli tammikuussa traagisesti lento-onnettomuudessa.

Sala, 28, oli matkalla Ranskan Nantesista Walesin Cardiffiin, kun häntä kuljettanut Piper Malibu N264DB -lentokone putosi Englannin kanaaliin.

Salan oli määrä liittyä uuteen seuraansa, Valioliigassa pelaavaan Cardiff Cityyn.

Turmassa surmansa sai myös koneen lentäjä David Ibbotson.

Salan ruumis löydettiin helmikuun alussa, Ibbotsonin ruumista ei ole vieläkään löydetty.

Surullisen lento-onnettomuuden syitä on pyritty selvittämään perinpohjaisesti. Jo aiemmin on muun muassa selvinnyt, että turmakonetta ei oltu rekisteröity kaupalliseen käyttöön. Ibbotsonilla oli hallussaan yksityisen, ei kaupallisen lentäjän lisenssi.

Tuore löydös tarjoaa mahdollisen syyn onnettomuuteen. Brittimediat, muun muassa BBC, kertovat, että Salan ruumiista on löydetty suuria pitoisuuksia hiilimonoksidi eli häkäkaasua.

Sala altistui häkäkaasulle ennen onnettomuutta. Myös Ibbotsonin uskotaan altistuneen kaasulle ennen kohtalokasta turmaa.

Onnettomuutta tutkivan AAIB:n (Air Accidents Investigation Branch) raportissa kerrotaan, että Salan ruumiista mitattu häkäpitoisuus oli niin korkea, että häkä on voinut aiheuttaa kohtauksen, tajuttomuutta tai sydänkohtauksen.

Raportin mukaan turmakoneen kaltainen lentokone tuottaa paljon häkäkaasua, joka normaalisti johdetaan ulos koneesta. Huonot tiivisteet tai lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän vuodot saattavat kuitenkin päästää myrkyllisen kaasun ohjaamoon. Koneissa tulisi olla häkävaroitin.

Salan perhettä edustava asianajaja Daniel Machover kertoi BBC:lle, että perhe haluaa tietää, kuinka häkää pääsi ohjaamoon.

– Perhe uskoo, että koneen yksityiskohtainen tutkiminen on tarpeen, Machover totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?