Teemu Pukki murskasi katsojaennätykset – raivo repesi, kun Liverpoolin suomalaiset fanit saivat tietää ensi viikonlopun tv-ohjelman - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Teemu Pukki murskasi katsojaennätykset – raivo repesi, kun Liverpoolin suomalaiset fanit saivat tietää ensi viikonlopun tv-ohjelman

Teemu Pukki ja Joe Gomez taistelivat Anfieldillä.

Julkaistu: 14.8.2019 15:18

Teemu Pukki teki viime perjantaina maalin, kun Norwich hävisi Liverpoolille. Lauantaina Pukki syrjäyttää Liverpoolin Suomen tv:ssä.

Valioliigan kausi 2019–20 alkoi viime perjantaina ottelulla, joka oli kuin suomalaisten tilaama: vastakkain olivat perinteisesti suomalaisten suosima Liverpool sekä Teemu Pukin edustama sarjanousija Norwich.

– Ottelu oli kaikkien aikojen katsotuin valioliigapeli Viasatilla ja Viaplayssa, kertoo Suomen Viasatin jalkapallotoimintoja johtava Antti Salo.

Vuosi sitten kausi alkoi niin ikään perjantai-iltana kello 22 Suomen aikaa. Vastakkain olivat silloin Manchester United, sekin Suomessa suosittu seura, sekä Leicester.

– Katsojia oli nyt yli kaksinkertainen määrä, kun verrataan viime kauden ensimmäiseen otteluun, Salo kertoo.

Valioliigaa ja englantilaista jalkapalloa on perinteisesti seurattu Suomessa tarkalla silmällä. Lukujen perusteella on selvää, että viime kaudella 29 maalia Championshipissa ampunut Pukki on luonut uuden buumin.

Lauantaina Pukki pelaa ensimmäisen Valioliigan ottelunsa Norwichin kotistadionilla Carrow Roadilla. Kello 17 alkava kamppailu (Norwich–Newcastle) pelataan samaan aikaan kuin selkeä ennakkosuosikki Liverpool on Southamptonin vieraana.

Valioliigan tv-oikeudet eivät mahdollista Viasatille ja Viaplaylle kahden yhtäaikaisesti pelattavan ottelun esittämistä.

Kun Viaplay kertoi maanantaina Facebookissa näyttävänsä tulikuuman ja Liverpoolia vastaan maalinteossa onnistuneen suomalaishyökkääjän ottelun, osa kansalaisista tyrmistyi. He eivät voineet ymmärtää, miten Pukki ajaa Liverpoolin ottelun edelle. Toiset olivat iloisia suomalaishyökkääjän ottelusta.

Koska Liverpool on Suomen suosituimpia ellei suosituin englantilainen joukkue, Viasatin oli tehtävä kova valinta.

– Heti kun katsoimme toisen kierroksen otteluita, näimme toimistolla, että valinnasta tulee vaikea. Halusimme odottaa avauspäivän lukuja ja vertailla niitä aiempiin kausiin. Tiesimme päätöksen olevan vaikea. Kummasta tahansa päätöksestä olisi tullut sanomista, Salo toteaa.

– Tästä ei kannata tehdä pidemmälle vetäviä johtopäätöksiä. Teemme ratkaisut tilanteen mukaan kierros kerrallaan. On aina iso päätös jättää näyttämättä joukkuetta, joka taistelee mestaruudesta. Nämäkin kolme pistettä ovat tärkeitä, Salo sanoo.

Hän huomauttaa, että jos vaikka Manchester United ja Liverpool pelaavat samaan aikaan, silloinkin toisen pelin joutuu jättämään näyttämättä. Valinnat ovat hankalia, kun toinen puoli tykkää ja toinen ei.

– Seuraamme tosi tarkasti ja herkällä korvalla kaikkea keskustelua. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Teemu Pukin ottelun näyttäminen tulevana viikonloppuna oli kuitenkin yksimielinen päätös futistiimiltämme. Pukki on nyt kuuma pelaaja, Salo summaa.

Hän huomauttaa, että päällekkäin menevät kärkiseurojen ottelut ovat harvinaisia.

– Fanien onneksi pelit on hajautettu eri päiville ja kellonlyömälle niin, että yleensä kiinnostavimmat ottelut pystyy katsomaan, Salo painottaa ja lisää, että kaikki ottelut näkyvät vähintään jälkilähetyksinä.

Viaplaylta on lähiaikoina tulossa myös Pukkia käsittelevä dokumentti, jota on kuvattu Helsingissä, Kotkassa ja Norwichissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?