Murskaako Teemu Pukki Mikael Forsselin suomalaispelaajien maaliennätyksen Valioliigassa? Näin asiantuntijat vastaavat

Julkaistu:

Valioliiga
Asiantuntijat ihastelivat Teemu Pukin esitystä Liverpoolia vastaan, mutta Norwichin heikko joukkue voi rajoittaa Pukin suorituksia.
Teemu Pukki tarvitsi vain 64 minuuttia iskeäkseen avausmaalinsa Valioliigassa.

Pukin joukkue Norwich hävisi kuitenkin Liverpoolille vieraskentällä maalein 1–4.

IS pyysi asiantuntijoita arvioimaan Pukin debyytin Englannin pääsarjassa.

Kysymykset:

1. Miten arvioisit Teemu Pukin debyytin Valioliigassa?

2. Pelaako hän liian heikossa joukkueessa?

3. Onko Mikael Forsellin suomalaisennätys 17 maalia näkemäsi perusteella mahdollista rikkoa?

Antti Muurinen, Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja 2000–20051. Todella hyvä avaus ”Temeltä”. Moni mietti ennen kauden alkua, että jatkuvatko hurmiosuoritukset nyt, kun tasoksi vaihtui Valioliiga. Ja sitten tuli se maali, joka kävisi opetusvideoksi maalinteosta. Teme näyttää kädellä, että tuohon se pallo, siihen juoksu ja laukaus takanurkkaan. Erinomainen avaus! Pukki näytti heti ensimmäisessä pelissä, että juoksuvoima, tekniikka ja henkinen kantti riittävät Valioliigaan.

2. Se on suuri huoli. Hyökkääjänä pelaaminen vaatii sitä, että paikkoja ja suorituksia tulee. Jos on niin, että yksi mies kyttää, että pankaa nyt pallo kerran 15 minuuttiin niin vaikeuksia tulee. Toki on niin, etteivät Liverpool tai Manchester City ole niitä Norwichin päävastustajia. Silti, jos pohdimme vaikkapa Pukin mahdollista maalimäärää niin todella ratkaisevaa on, miten hyökkäyspeli tuottaa maalintekopaikkoja.

3. Uskon tietysti. Tässä palataan tuohon edelliseen kysymykseen: miten Norwich pystyy luomaan maalintekopaikkoja? Tilanne on ehkä sikäli vähän samanlainen kuin ”Miklulla” aikoinaan Birminghamissa. Norwichista voi sanoa, että nousijajoukkue on henkisesti parhaimmillaan ensimmäisellä liigakaudellaan. Toisella on vaikeampaa. Mutta vastaus: on se ehdottomasti mahdollista.

Juha Malinen, Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja


1. Kiitettävää luokkaa. Siinä oli yllättäviäkin piirteitä. Hän oli niin vapautuneen oloinen, aivan kuin olisi pelannut vielä Championshipissa. Teemu oli itsevarma pallollisena ja ilman palloa. Hänen kauttaan Norwichin tilanteet tulivat.

2. Pelaa. Ne pari hänen luomaansa maalipaikkaa olivat siitä osoitus. Taitavammassa joukkueessa niistä olisi tullut maali. Kun kausi vanhentuu ja joukkueen puolustus ei pidä, se voi vaikuttaa myös hyökkääjän rooliin. Teemun miehistymisen jälkeen olen sitä mieltä, että hän voisi pelata paremmassakin joukkueessa.

3. Olen hieman skeptinen tekemään maaliveikkauksia. Ennen kauden alkua arvioin, että Teemu tekisi kahdeksan maalia. Se ei ole hänen aliarvioimistaan, vaan enemmän epäilen joukkuetta. Loukkaantumiset, kierrättämiset ja turhautumiset voivat vaikuttaa kokonaisuuteen. Jos Norwich saa, sanotaanko kunnianhimoisen, pelitapansa toimimaan, en epäile sitä yhtään.

Marko Rajamäki, valmentaja ja IS:n jalkapalloasiantuntija


1. Aivan loistava. Hyvä että sai maalin, mutta sen lisäksi esitys oli signaali kaikille, että hän on nyt täysin oikeassa sarjassa. Vastassa oli absoluuttisesti maailman parhaita joukkueita, ja Pukki oli sitä vastaan selkeä uhka. Juoksuvoima riittää Valioliigaan, jossa hän tuntuu olevan kuin kotonaan.

2. Yhden pelin perusteella vaikea vielä arvioida, kuitenkin tulee vielä helpompia pelejä jatkossa. Se, että Norwich pystyi luomaan paljon paikkoja Liverpoolia vastaan on rohkaisevaa. Jos Pukki jatkaa tuolla tavalla niin pian jokin isompi seura haluaa hänet. Ei Jürgen Klopp tule pelin jälkeen ihan joka vastustajaa taputtelemaan.

3. On ehdottomasti. Onnistuminen avausottelussa luo uskoa. Ja se, että hän näkee olevansa oikealla tasolla. Oli hienoa nähdä, miten hyvin Pukki ui siellä Virgil van Dijkin ja kumppanien joukossa.

Valeri Popovitsh, kuusinkertainen Suomen mestari


1. En nähnyt peliä kokonaan, mutta maalin tekeminen debyytissä on aina kova onnistuminen. Asetelma oli Norwichille todella vaikea kovan vastustajan takia. Joukkueen suoritus ei ollut hyvä, mutta Teemu voi varmasti olla tyytyväinen henkilökohtaiseen suoritukseensa. Maali on todella tärkeä juttu, mutta edessä on pitkä kausi.

2. Todella vaikea sanoa, kun takana on vasta yksi peli. He olivat divarissa aivan ylivoimaisia, mutta tietysti divari on divaria ja Valioliiga ihan eri tason juttu. Norwich ei ole mikään perus divarijengi, mutta laadullisesti on pitkä matka vielä. Hyökkääjälle on todella tärkeää, että ympärillä on hyviä pelaajia. Nyt, jos katsoo sitä maalia, niin se Emiliano Buendian syöttö oli loistava suoritus. Samantasoisia pelaajia pitää löytyä ympärille vielä enemmän.

3. Noh… se tulee olemaan vaikeaa. Paljon riippuu joukkueenkin menestyksestä. Pahimmillaan nousijajoukkueelle voi käydä niin, että tulee pitkä tappioputki ja koko joukkue menee henkisesti alamaihin. Siksi tilannetta on hankala arvioida vielä. Jos joukkue ympärillä pärjää, niin joku 10 maalia olisi jo ok suoritus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt